OVAKVE PAPRIKE JOŠ NISTE JELI! Zapečene, kremaste, punjene sirom i slaninom – lagane, a savršeno zasitne!
Ako tražite recept za nešto laganije punjene paprike, varijanta sa sirom, pavlakom i slaninicom je pun pogodak.
Savršene su za tople letnje dane, nadev ne uključuje meso, ali zahvaljujući slanini dobijaju savršenu notu ukusa.
Letnje punjene paprike su jelo koje ne zahteva mnogo pripreme, a rezultat je i odličan – nadev je bogat, kremast i veoma ukusan. Sjajno se slažu uz svežu salatu ili parče hleba, a kad ih jednom probate, sigurno ćete ih praviti iznova.
Recept smo pronašli na TikTok-u @receptizasrecu.
Letnje punjene paprike
Potrebno je:
• 6 paprika srednje veličine
• 300 g belog sira po želji
• 2 jajeta
• Par kašika pavlake
• Suvi začin, biber, suvi vlašac
• Slanina
Priprema:
Paprike iseći na polovine i očistiti od semenki. Staviti u pleh obložen pek papirom (ili podmazan). Sir, pavlaku, jaja, biber, malo suvog začina (ako je sir slan, onda po ukusu) i vlašac dobro sjediniti.
Puniti paprike i odozgo staviti sitno naseckanu slaninu. Peći na 180 stepeni oko 30-40 minuta, u zavisnosti od rerne.