light rain
25°C
03.07.2025.
Нови Сад
eur
117.164
usd
99.3168
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВАКВЕ ПАПРИКЕ ЈОШ НИСТЕ ЈЕЛИ! Запечене, кремасте, пуњене сиром и сланином – лагане, а савршено заситне!

02.07.2025. 16:47 17:03
Пише:
Извор:
Жена.блиц
да
Фото: freepik, ilustracija

Ако тражите рецепт за нешто лаганије пуњене паприке, варијанта са сиром, павлаком и сланиницом је пун погодак.

Савршене су за топле летње дане, надев не укључује месо, али захваљујући сланини добијају савршену ноту укуса.

Летње пуњене паприке су јело које не захтева много припреме, а резултат је и одличан – надев је богат, кремаст и веома укусан. Сјајно се слажу уз свежу салату или парче хлеба, а кад их једном пробате, сигурно ћете их правити изнова.

Рецепт смо пронашли на ТикТок-у @рецептизасрецу.

Летње пуњене паприке

Потребно је:

           6 паприка средње величине

           300 г белог сира по жељи

           2 јајета

           Пар кашика павлаке

           Суви зачин, бибер, суви влашац

           Сланина

Припрема:

Паприке исећи на половине и очистити од семенки. Ставити у плех обложен пек папиром (или подмазан). Сир, павлаку, јаја, бибер, мало сувог зачина (ако је сир слан, онда по укусу) и влашац добро сјединити.

Пунити паприке и одозго ставити ситно насецкану сланину. Пећи на 180 степени око 30-40 минута, у зависности од рерне.

Извор:
Жена.блиц
Пише:
Пошаљите коментар