Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEVEROVATAN RECEPT ZA BOLONJEZE Evo šta su naši preci stavljali u taj čuveni sos i zašto je ukus neverovatan!

24.07.2025. 16:40 16:51
Piše:
Izvor:
Trpeza.alo/Dnevnik
da
Foto: freepik, ilustracija

Umesto špageta koristi se domaća široka testenina, a paradajz nije dominantan sastojak već sporedan.

Potrebno je:

           mlevena govedina (po mogućstvu od plećke ili grudi)

           pančeta

           šargarepa

           stabljika celera

           crni luk

           sos od paradajza ili oljušteni pelati

           suvo belo vino

           punomasno mleko

           malo supe 

           puter ili maslinovo ulje 

           so

           biber

Priprema:

Pančetu sitno naseckajte pa je otopite u šerpi. Dodajte puter pa sitno seckani crni luk, šargarepu i celer. Prodinstajte u tiganju na tihoj vatri, sve dok ne omekša. Zatim dodajte mlevenu govedinu i mešajte dok ne promeni boju. Nalijte vino i ostavite da ispari. Potom sipajte mleko. Dodajte paradajz i kuvajte na tihoj vatri bar dva sata, uz povremeno dolivanje supe po potrebi.

Izvor:
Trpeza.alo/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar