NEVEROVATAN RECEPT ZA BOLONJEZE Evo šta su naši preci stavljali u taj čuveni sos i zašto je ukus neverovatan!
Umesto špageta koristi se domaća široka testenina, a paradajz nije dominantan sastojak već sporedan.
Potrebno je:
• mlevena govedina (po mogućstvu od plećke ili grudi)
• pančeta
• šargarepa
• stabljika celera
• crni luk
• sos od paradajza ili oljušteni pelati
• suvo belo vino
• punomasno mleko
• malo supe
• puter ili maslinovo ulje
• so
• biber
Priprema:
Pančetu sitno naseckajte pa je otopite u šerpi. Dodajte puter pa sitno seckani crni luk, šargarepu i celer. Prodinstajte u tiganju na tihoj vatri, sve dok ne omekša. Zatim dodajte mlevenu govedinu i mešajte dok ne promeni boju. Nalijte vino i ostavite da ispari. Potom sipajte mleko. Dodajte paradajz i kuvajte na tihoj vatri bar dva sata, uz povremeno dolivanje supe po potrebi.