НЕВЕРОВАТАН РЕЦЕПТ ЗА БОЛОЊЕЗЕ Ево шта су наши преци стављали у тај чувени сос и зашто је укус невероватан!
Уместо шпагета користи се домаћа широка тестенина, а парадајз није доминантан састојак већ споредан.
Потребно је:
• млевена говедина (по могућству од плећке или груди)
• панчета
• шаргарепа
• стабљика целера
• црни лук
• сос од парадајза или ољуштени пелати
• суво бело вино
• пуномасно млеко
• мало супе
• путер или маслиново уље
• со
• бибер
Припрема:
Панчету ситно насецкајте па је отопите у шерпи. Додајте путер па ситно сецкани црни лук, шаргарепу и целер. Продинстајте у тигању на тихој ватри, све док не омекша. Затим додајте млевену говедину и мешајте док не промени боју. Налијте вино и оставите да испари. Потом сипајте млеко. Додајте парадајз и кувајте на тихој ватри бар два сата, уз повремено доливање супе по потреби.