broken clouds
29°C
31.07.2025.
Нови Сад
eur
117.1734
usd
102.4512
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕВЕРОВАТАН РЕЦЕПТ ЗА БОЛОЊЕЗЕ Ево шта су наши преци стављали у тај чувени сос и зашто је укус невероватан!

24.07.2025. 16:40 16:51
Пише:
Извор:
Trpeza.alo/Дневник
da
Фото: freepik, ilustracija

Уместо шпагета користи се домаћа широка тестенина, а парадајз није доминантан састојак већ споредан.

Потребно је:

           млевена говедина (по могућству од плећке или груди)

           панчета

           шаргарепа

           стабљика целера

           црни лук

           сос од парадајза или ољуштени пелати

           суво бело вино

           пуномасно млеко

           мало супе 

           путер или маслиново уље 

           со

           бибер

Припрема:

Панчету ситно насецкајте па је отопите у шерпи. Додајте путер па ситно сецкани црни лук, шаргарепу и целер. Продинстајте у тигању на тихој ватри, све док не омекша. Затим додајте млевену говедину и мешајте док не промени боју. Налијте вино и оставите да испари. Потом сипајте млеко. Додајте парадајз и кувајте на тихој ватри бар два сата, уз повремено доливање супе по потреби.

Извор:
Trpeza.alo/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар