Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAJBRŽI KOLAČ OD JABUKA IKAD! Potrebno vam je samo 5 minuta i nekoliko sastojaka koje već imate u kuhinji

28.07.2025. 17:16 17:24
Piše:
Izvor:
Žena.Blic
да
Foto: freepik, ilustracija

Ovaj kolač sa jabukama i limunom ćete napraviti za 5 minuta, sipati u pleh i ispeći za 30 minuta.

Jedan jeftin kolač od jabuka, od samo dve jabuke zapravo i osnovih namirnica koje već imate kod kuće. Sva mudorst je u ovom dodatku limuna, to je sastojak koji je celom kolaču dao potpuno jedan novi ukus.

Kolač sa jabukama i limunom

Sastojci:

3 jaja

7 kašika šećera

100 ml ulja

100 ml mleka

7 kašika brašna

10 g praška za pecivo

korica od jednog limuna

sok od pola limuna

2 jabuke

Posip:

3 kašika brašna

2 kašike šećera

50g maslaca

opciono 2 kašike mlevenog badema ili oraha

Umutiti mikserom jaja sa šećerom. Dodati zatim ulje i mleko, pa opet sve umutiti. Prosejati brašno i prašak za pecivo, pa izmešati. Posebno narendati koricu limuna i iscediti sok od pola limuna. U jednu posudu naseckati oguljene jabuke. Jabukama dodati koricu limuna i izmešamo.

Sok od limuna sipati u prethodno napravljenu smesu i sve sjediniti.

Pleh 30 x 20cm obložiti papirom za pečenje i sipati celu smesu i poravnati.

Kašikom svuda po malo jabuka sa limunom stavljati svuda po smesi. Kašikom poravnati, tako da kockice jabuka lepo uđu u smesu za kolač, kako bi ih smesa kada se bude pekla prekrila.

Zatim pravimo posip. Pomešati brašno i šećer, narendati maslac i utrljati sve prstima da se dobiju sitne grumuljice. Dodati zatim badem ili orahe, ako volite.

Posipa ima za dva kolača.

Posuti od gore i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta (između 25 i 30 minuta).

Kolač možete samo prohladiti i poslužiti, može da se jede i topao i hladan, a može i vruć uz kuglu sladoleda.

Izvor:
Žena.Blic
Piše:
Pošaljite komentar