few clouds
22°C
28.07.2025.
Нови Сад
eur
117.1836
usd
99.7562
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАЈБРЖИ КОЛАЧ ОД ЈАБУКА ИКАД! Потребно вам је само 5 минута и неколико састојака које већ имате у кухињи

28.07.2025. 17:16 17:24
Пише:
Извор:
Žena.Blic
да
Фото: freepik, ilustracija

Овај колач са јабукама и лимуном ћете направити за 5 минута, сипати у плех и испећи за 30 минута.

Један јефтин колач од јабука, од само две јабуке заправо и основих намирница које већ имате код куће. Сва мудорст је у овом додатку лимуна, то је састојак који је целом колачу дао потпуно један нови укус.

Колач са јабукама и лимуном

Састојци:

3 јаја

7 кашика шећера

100 мл уља

100 мл млека

7 кашика брашна

10 г прашка за пециво

корица од једног лимуна

сок од пола лимуна

2 јабуке

Посип:

3 кашика брашна

2 кашике шећера

50г маслаца

опционо 2 кашике млевеног бадема или ораха

Умутити миксером јаја са шећером. Додати затим уље и млеко, па опет све умутити. Просејати брашно и прашак за пециво, па измешати. Посебно нарендати корицу лимуна и исцедити сок од пола лимуна. У једну посуду насецкати огуљене јабуке. Јабукама додати корицу лимуна и измешамо.

Сок од лимуна сипати у претходно направљену смесу и све сјединити.

Плех 30 x 20цм обложити папиром за печење и сипати целу смесу и поравнати.

Кашиком свуда по мало јабука са лимуном стављати свуда по смеси. Кашиком поравнати, тако да коцкице јабука лепо уђу у смесу за колач, како би их смеса када се буде пекла прекрила.

Затим правимо посип. Помешати брашно и шећер, нарендати маслац и утрљати све прстима да се добију ситне грумуљице. Додати затим бадем или орахе, ако волите.

Посипа има за два колача.

Посути од горе и ставити да се пече у претходно загрејану рерну на 180 степени око 30 минута (између 25 и 30 минута).

Колач можете само прохладити и послужити, може да се једе и топао и хладан, а може и врућ уз куглу сладоледа.

Извор:
Žena.Blic
Пише:
Пошаљите коментар