НАЈБРЖИ КОЛАЧ ОД ЈАБУКА ИКАД! Потребно вам је само 5 минута и неколико састојака које већ имате у кухињи
Овај колач са јабукама и лимуном ћете направити за 5 минута, сипати у плех и испећи за 30 минута.
Један јефтин колач од јабука, од само две јабуке заправо и основих намирница које већ имате код куће. Сва мудорст је у овом додатку лимуна, то је састојак који је целом колачу дао потпуно један нови укус.
Колач са јабукама и лимуном
Састојци:
3 јаја
7 кашика шећера
100 мл уља
100 мл млека
7 кашика брашна
10 г прашка за пециво
корица од једног лимуна
сок од пола лимуна
2 јабуке
Посип:
3 кашика брашна
2 кашике шећера
50г маслаца
опционо 2 кашике млевеног бадема или ораха
Умутити миксером јаја са шећером. Додати затим уље и млеко, па опет све умутити. Просејати брашно и прашак за пециво, па измешати. Посебно нарендати корицу лимуна и исцедити сок од пола лимуна. У једну посуду насецкати огуљене јабуке. Јабукама додати корицу лимуна и измешамо.
Сок од лимуна сипати у претходно направљену смесу и све сјединити.
Плех 30 x 20цм обложити папиром за печење и сипати целу смесу и поравнати.
Кашиком свуда по мало јабука са лимуном стављати свуда по смеси. Кашиком поравнати, тако да коцкице јабука лепо уђу у смесу за колач, како би их смеса када се буде пекла прекрила.
Затим правимо посип. Помешати брашно и шећер, нарендати маслац и утрљати све прстима да се добију ситне грумуљице. Додати затим бадем или орахе, ако волите.
Посипа има за два колача.
Посути од горе и ставити да се пече у претходно загрејану рерну на 180 степени око 30 минута (између 25 и 30 минута).
Колач можете само прохладити и послужити, може да се једе и топао и хладан, а може и врућ уз куглу сладоледа.