EVO KAKO DA SE VAŠA TESTENINA NE LEPI I BUDE SAVRŠENO KUVANA Kod kog koraka svi pogreše, dok postoje jednostavni trikovi
U prvih nekoliko minuta posebno je važno često mešati pastu, ali šta sa sosom
Pre svega, koristite dovoljno veliku šerpu i ubacite testeninu tek kada voda provri. Obavezno je posolite na vreme, jer će u suprotnom jelo biti bezukusno.
Tokom kuvanja, često mešajte testeninu, posebno u prvih nekoliko minuta kada se najlakše lepi. Sos bi trebalo da bude spreman u isto vreme kad i testenina – jer ako je ostavite da stoji, počeće da se suši i lepi.
Ukoliko kasnite sa pripremom sosa, testeninu nemojte skroz procediti. Ostavite malo vode, vratite je u lonac i poklopite – tako će ostati sočna dok čeka umak.
Ovi mali saveti pomoći će vam da vaša pasta uvek bude ukusna i savršeno kuvana.
ALO /NajŽena
U prvih nekoliko minuta posebno je važno često mešati pastu, ali šta sa sosom
Pre svega, koristite dovoljno veliku šerpu i ubacite testeninu tek kada voda provri. Obavezno je posolite na vreme, jer će u suprotnom jelo biti bezukusno.
Tokom kuvanja, često mešajte testeninu, posebno u prvih nekoliko minuta kada se najlakše lepi. Sos bi trebalo da bude spreman u isto vreme kad i testenina – jer ako je ostavite da stoji, počeće da se suši i lepi.
Ukoliko kasnite sa pripremom sosa, testeninu nemojte skroz procediti. Ostavite malo vode, vratite je u lonac i poklopite – tako će ostati sočna dok čeka umak.
Ovi mali saveti pomoći će vam da vaša pasta uvek bude ukusna i savršeno kuvana.
ALO /NajŽena