Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZASITAN RUČAK ZA ČITAVU PORODICU! Mlinci sa sirom, spremni za 15 minuta DOMAĆI UKUS bez muke

17.08.2025. 09:15 09:19
Piše:
Izvor:
24.sedam
da
Foto: freepik, ilustracija

Najlepši deo ovog recepta je što možete koristiti i kupovne i domaće mlince, i imati ukusan obrok za sebe i svoju porodicu. Kupovni mlinci su odličan saveznik kada želite da skratite vreme pripreme, a zadržite domaći ukus.

Već gotovi i pečeni, samo ih izlomite i ubacite u sos i za nekoliko minuta imate jelo koje se može jesti samostalno ili poslužiti kao prilog uz jogurt, pavlaku, salatu ili čak meso. Ukus je blag, kremast, a istovremeno pun, zahvaljujući savršenom spoju brašna, sira i malo masti.

Vreme pripreme:

15 minuta

Sastojci:

30 ml vode

250 g sira (sitan sir)

110 g izlomljenih mlinaca

1 kašika masti (opciono, za puniji ukus)

So po ukusu

Priprema:

1. U šerpu sipajte vodu, posolite po ukusu i stavite na ringlu. Kada se pojave prvi mehurići ključanja, dodajte sir i mešajte dok se ne istopi i lepo sjedini s vodom. Po želji, dodajte kašiku masti koja će obogatiti ukus i dati dodatnu punoću jelu.

2. Nakon što se sir rastopio, dodajte izlomljene mlince. Kuvajte na laganoj vatri oko 2–3 minuta, uz povremeno mešanje, da mlinci omekšaju ali ne raskuvaju. Probajte i dodatno posolite ako je potrebno, u zavisnosti od slanoće sira.

2. Nakon što se sir rastopio, dodajte izlomljene mlince. Kuvajte na laganoj vatri oko 2–3 minuta, uz povremeno mešanje, da mlinci omekšaju ali ne raskuvaju. Probajte i dodatno posolite ako je potrebno, u zavisnosti od slanoće sira.

24.sedam

Izvor:
24.sedam
Piše:
Pošaljite komentar