Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SAMA SEBI GAZDARICA - NIŠTA BOLJE NEMA OD TOGA: Umesto da radi kod drugog Svetlana se bavi seoskim turizmom - ovog leta stigli gosti sa svih strana sveta (FOTO)

19.09.2025. 15:39 15:43
Piše:
Izvor:
Dnevnik/RINA
РИНА
Foto: RINA

GORNJI MILANOVAC: Iako je more tokom letnjih meseci najpopularnije, sve je više onih koji biraju da vrele dane odmora provedu u selima i prirodi, stoga i ne čudi što je seoski turizam sve razvijeniji u Srbiji.

Jedan od pionira kada je ova oblast u pitanju svakako je opština Gornji Milanovac i njena domaćinstva čija vrata su otvorena za goste iz svih delova sveta.

Jedno od mesta koje nude hladovinu, mir i boravak u prirodi je domaćinstvo Jankovića smešteno u Belom Polju nadomak Gornjeg Milanovca, koje pruža priliku za predah i uživanje u autentičnom ambijentu.

РИНА
Foto: RINA

- Naši gosti mogu da uživaju u domaćem ambijentu, baš kao što su to radili nekada davno kada su dolazili kod bake i deke na selo. Mi ovde živimo i radimo tako da turisti mogu da vide kako se sprema hrana, kako se ostavlja zimnica, ali i kako se sve to konzumira, kaže za RINU Svetlana Janković, domaćica u ovom etno domaćinstvu.

Pored domaćih, sve veći broj stranih gostiju dolazi da iskusi čari života na selu i uživa u prirodnim lepotama.

- Strani turisti su prezadovoljni, a pre svega izdvajaju prirodne lepote Šumadije koja je sama po sebi prelepa. Ovde se nalaze planinarske staze, u blizini je manastir Vraćevšnica, Knićansko jezero, Milošev konak, kaže Svetlana.

РИНА
Foto: RINA

Na domaćinstvu Janković sva hrana i proizvodi koje koriste gosti prave se na licu mesta, a sve je domaće, prirodno i bez industrijskih dodataka.

- Što se tiče hrane, gosti mogu da dođu i pogledaju kako mi to proizvodimo, imamo svoj sir, kajmak, domaća jaja od naše živene. Ovde mogu videti i kako se prave autentične pite, gibanice, a ne one sa gotovim korama. I ljudi uživaju u svemu tome, rekla je domaćica Svetlana.

RINA

Izvor:
Dnevnik/RINA
Piše:
Pošaljite komentar