Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KROASAN PICA IZ DUBAIJA OSVAJA MREŽE Hrskava, zlatna i jako ukusna OVAJ RECEPT morate isprobati

24.09.2025. 18:52 18:58
Piše:
Izvor:
Alo/Dnevnik
да
Foto: printscreen / TikTok / BakeristUAE

Zamislite hrskavu, zlatnu koru koja miriše na sveže puter i mocarelu, a svaki zalogaj je pravi užitak – evo kako da kod kuće napravite kroasan picu iz snova koja je osvojila Dubai.

Potrebno je:

Za testo za kroasane :

           300 g hlebnog brašna 

           140 g hladnog punomasnog mleka 

           60 g hladne vode 

           25 g šećera

           6 g instant kvasca 

           6 g fine morske soli 

           25 g neslanog putera, omekšalog 

Dodatno

           120 g hladnog neslanog putera 

Za prelive

           150 g sosa za picu

           280 g rendane mocarele 

           30 kriški peperonija

           origano

           maslinovo ulje

 

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, šećer, kvasac i so u činiji. Dodajte hladno mleko i vodu, zatim omekšali puter. Mešajte dok ne postane glatko, ali ne previše umućeno. Hladite 45 minuta. Oblikujte hladni puter u kvadrat dimenzija 12×12 cm između papira za pečenje. Hladite dok ne postane čvrst. Razvaljajte testo u kvadrat dimenzija 25 cm. Stavite blok putera unutra i preklopite testo preko njega kao kovertu. 

Razvaljajte u dugačak pravougaonik i napravite jednoslovni pregib. Hladite 30 minuta. Ponovite još dva jednostruka pregiba, hladeći između svakog. Razvaljajte ohlađeno testo u krug prečnika 35 cm. Spojite sredinu viljuškom. Odsecite dve dugačke trake širine 2,5 cm sa ivice. Uvijte ih zajedno da biste formirali pletenicu i postavite je po obodu kao koru.Prebacite testo na pleh za picu obložen papirom za pečenje. Pecite na 245°C na vrućem vazduhu.

Ravnomerno rasporedite sos za picu po testu, izbegavajući pletenicu. Dodajte mocarelu, a zatim poređajte peperoni u jednom sloju. Zatim vratite u rernu na 6-9 minuta, okrećući jednom. Pletenica treba da bude zlatna i prhkava, sir mehurićast i smeđe mrlje. Lagano premažite koru prečišćenim puterom. 

Pospite picu origanom po želji. Ostavite da odstoji 2-3 minuta pre sečenja.

Priloge možete dodavati i po želji.

Izvor:
Alo/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar