Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SA VOJVOĐANSKOG ASTALA Jabuke u šlafroku idealna jesenja poslastica

30.09.2025. 19:17 19:36
Piše:
Izvor:
Dnevnik
јабуке
Foto: Ilustracija pixabay

Ako želite brz, jednostavan i ukusan desert koji će oduševiti i najzahtevnije ukuse, jabuke u šlafroku su idealno rešenje.

Ovaj recept spaja sočne jabuke sa blagim i vazdušastim testom, praveći pravu malu poslasticu koja se topi u ustima.

Sastojci (za 4 porcije):

4 srednje jabuke (blago kisele sorte)

1 kašika šećera

1 vanilin šećer

1 jaje

200 ml mleka

150 g brašna

1/2 praška za pecivo

1 kašika putera (po želji)

Šećer u prahu za posipanje


Jabuke dobro operite, ogulite koru (po želji) i izdubite sredinu, uklanjajući semenke. Isecite ih na kolutove.


Umutite jaje sa šećerom i vanilin šećerom dok smesa ne postane penasta. Dodajte mleko i kratko promešajte. 
 

Brašno prosejte zajedno sa praškom za pecivo, pa ga lagano umešajte u tečnu smešu. Testo treba da bude glatko i blago tečnije, da lepo obavi jabuke. Po želji, dodajte kašiku rastopljenog putera za bogatiji ukus.

Kolutove jabuke umačite u testo i pržite u vrućem ulju dok ne porumene, 2, 3 minuta sa svake strane.
 

Za zdraviju verziju jabuke možete peći i u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, 25 do 30 minuta.


Jabuke u šlafroku poslužite tople, po želji posute šećerom u prahu ili uz malo slatke pavlake ili vanila sladoleda.


Za dodatnu aromu, u testo možete dodati malo arome ruma ili cimet u prahu Ovaj desert je idealan i kao poslastica za decu i odrasle, a pravi je hit kada želite brzo nešto ukusno da se zasladite.

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Jabuke u šlafroku u novom ruhu

Recept dana: Jabuke u šlafroku u novom ruhu

30.08.2017. 10:05 10:09