Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ČOKOLADNA FANTAZIJA ZA 20 MINUTA! Desert koji ne traži iskustvo u kuhinji, SAVRŠEN IZBOR za svaki trenutak

03.11.2025. 16:36 16:45
Piše:
Izvor:
Espreso/Dnevnik
da
Foto: freepik, ilustracija

Brzi deserti koji se prave od samo nekoliko sastojaka, a koji su preukusni su naši favoriti.

Najbolji su oni deserti koji se spremaju kao od šale, a takav je i ovaj recept za lava kolač.

Ovaj slatkiš u čijem središtu se nalazi čokolada je idealan za posebne prilike ili iznenadne goste jer se sprema veoma lako, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka.

Za svega 22 minuta moći ćete da uživate u čokoladnoj fantaziji od kolača.

U nastavku je recept za najukusniji lava kolač:

Sastojci:

           120 gr putera

           170 gr tamne čokolade

           2 jaja 2 žumanca

           50 gr šećera

           1/2 kašičice soli

           2 kašike brašna

da
Foto: freepik, ilustracija

Priprema:

1.         Zagrejte rernu na 230°C.

2.         Sa malo putera i brašna pospite kalupe za lava kolač i stavite ih u pleh.

3.         Skuvajte puter i čokoladu na pari i istopite ih a laganoj vatri, mešajući dok ne dobijete glatku masu.

4.         U velikoj posudi za mešanje pomešajte jaja, žumanca, šećer i so. Mutite na srednjoj brzini dok smesa ne postane gusta i bledožuta.

5.         Umešajte čokoladnu smesu i brašno u smesu sa jajima dok se dobro ne sjedini. Podelite testo u pripremljene posudice za kolače.

6.         Pecite 6 do 8 minuta ili dok stranice kolača ne budu čvrste, ali sredina treba da se trese. Ostavite kolače da se hlade u posudicama 1 minut.

7.         Stavite mali tanjir za desert preko svake posudice i pažljivo ga okrenite, okrećući kolač na tanjir.

8.         Ostavite da odstoji oko 10 sekundi, a zatim izvadite posudicu da biste izvadili kolače iz kalupa.

9.         Pospite šećerom u prahu i ukrasite bobicama, po želji. Poslužite odmah.

 

Izvor:
Espreso/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar