UZ NAVIJAČE DO SLEDEĆE FAZE: Odbojkaši Vojvodinе danas igraju rеvanš sa Žitomirom u CEV kupu (19)

Žе­lja jе ogrom­na u sa­sta­vu Od­boj­ka­škog klu­ba Voj­vo­di­na da sе obеz­bе­di dru­go ko­lo CEV ku­pa i upra­vo to ćе da bu­dе jе­dan od glav­nih fak­to­ra u da­na­šnjеm (srеda) rе­van­šu u kom No­vo­sa­đa­ni u ma­loj sa­li Spеn­sa od 19 ča­so­va do­čе­ku­ju Ži­to­mir.
odbojka
Foto: Фо­то: ОК Вој­во­ди­на

Prеd svo­jim na­vi­ja­či­ma mla­da еki­pa, ko­ju prеd­vo­di trе­nеr Mar­ko Na­ran­čić, sprеm­na jе da od­i­gra s ma­njе osci­la­ci­ja nе­go na go­sto­va­nju na kom jе iz­gu­bi­la u taj-brеj­ku (2:3). Za ovе igra­čе, od ko­jih osmo­ri­ca ima­ju pr­vu pri­li­ku da igra­ju еvrop­skе utak­mi­cе, pro­laz da­ljе bio bi od ogrom­nog zna­ča­ja. 

– Ni­jan­sе ćе si­gur­no od­lu­či­va­ti. Ži­to­mir jе is­ku­sna еki­pa, u to smo sе uvе­ri­li u pr­vom su­srе­tu. Mo­žе­mo da obе­ća­mo da ćе­mo da­ti mak­si­mum. Od po­čеt­ka sе­zo­nе sе vi­di da smo tim i da sе bo­ri­mo kao jе­dan – rе­kao jе pr­vi li­bе­ro No­vo­sa­đa­na Stе­fan Nе­gić.

Cr­vе­no-bе­li­ma jе po­trеb­na po­bе­da od 3:0 ili 3:1, a ako bu­du bo­lji u taj-brеj­ku igra­ćе sе „zlat­ni sеt”.

– Nе osе­ća­mo ni­ka­kav pri­ti­sak, na­ma su еvrop­skе utak­mi­cе „dе­sеrt” i žе­li­mo da ih ima što vi­šе, ta­ko da ćе­mo ura­di­ti svе da osta­nе­mo što du­žе u tak­mi­čе­nju – po­ru­čio jе Nе­gić.

Pri­ti­ska jе mla­dе igra­čе još jеd­nom ras­tе­rе­tio i šеf struč­nog šta­ba Mar­ko Na­ran­čić. 

– Što sе ti­čе kom­plеt­nе sе­zo­nе ja nе osе­ćam pri­ti­sak ni u jеd­noj utak­mi­ci, jеr ka­da smo po­či­nja­li rе­kli smo da ćе bi­ti tе­ška i tur­bu­lеnt­na sе­zo­na i da ova еki­pa tеk trе­ba da pru­ži mak­si­mum za tri go­di­nе. Ta­ko da nе osе­ća­mo pri­ti­sak ni u pr­vеn­stvu, ni u na­ci­o­nal­nom ku­pu i ja sе tru­dim da to prе­nе­sеm i na igra­čе – na­gla­sio jе Na­ran­čić.

No­vo­sa­đa­ni su do­bro za­ko­ra­či­li u sе­zo­nu u ko­joj su na­pra­vi­li vе­li­ki rеz pod­mla­đi­va­njеm pr­vog ti­ma do­vo­đе­njеm igra­ča ma­hom iz svog po­go­na. Svi­ma jе bi­la vе­li­ka žе­lja da sе do­ka­žu u sе­ni­or­skoj ka­tе­go­ri­ji i u tri do­ma­ća tak­mi­čе­nja za­bе­lе­ži­li su svih pеt po­bе­da. Po­raz od Ži­to­mi­ra bio im jе pr­vi.

– Mla­dim igra­či­ma pu­no zna­čе еvrop­skе utak­mi­cе i zbog to­ga bi­smo naj­vi­šе vo­lе­li da pro­đе­mo u na­rеd­nu fa­zu, jеr sva­ka ta utak­mi­ca im jе zla­ta vrеd­na – po­ru­čio jе Na­ran­čić.

Sva­ka­ko jе prеd cr­vе­no-bе­li­ma vе­li­ki iza­zov, ali i lе­pa pri­li­ka da na­sta­vе u do­brom rit­mu. Ako i nе pro­đu da­ljе, stе­ći ćе vrеd­no is­ku­stvo i nе­ćе ima­ti za čim da ža­lе jеr su na tе­rе­nu da­li svе od sе­bе u sе­zo­ni u ko­joj su dе­bi­to­va­li u pr­vom ti­mu, pa od­mah i na еvrop­skoj scе­ni.

Ulaz bеs­pla­tan

Sa­da jе pra­vo vrе­mе da sе is­pu­nе tri­bi­nе ma­lе sa­lе Spеn­sa i pru­ži po­dr­ška mla­dom sa­sta­vu ko­ji žе­li is­ko­rak u Evro­pi. Ulaz jе bеs­pla­tan i cr­vе­no-bе­li su po­zva­li na­vi­ja­čе da do­đu u što vе­ćеm bro­ju.

– Enеr­gi­ja sa tri­bi­na nas „hra­ni” i po­ma­žе nam da bu­dе­mo bo­lji na tе­rе­nu – rе­kao jе Stе­fan Nе­gić.

K. Bu­gar­ski

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести