Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VREMENSKA KLACKALICA SE NASTAVLJA Čubrilo najavljuje sneg krajem maja, evo KAD STIŽE PRAVO PROLEĆE

17.05.2025. 14:35 14:44
Piše:
Izvor:
Mondo/ Dnevnik
1
Foto: Canva/ Ilustracija

Minimumi od +2 do +8 stepeni Celzijusa, a maksimumi od +14 do +19 stepeni Celzijusa, što je ispod proseka.

Do utorka sveže i nestabilno, zatim manje otopljenje, dok će u drugom delu sledeće nedelje ponovo biti vrlo nestabilno uz pljuskove i lokalne nepogode. Krajem nedelje moguće novo zahlađenje, dok bi se posle 28.05. uz pljuskove maksimumi kretali oko ili malo ispod proseka, objavio je na Fejsbuku, Marko Čubrilo.

Povremeno će biti kiše ili pljuskova, a na višim planinama je moguć i sneg. Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar, a temperature vazduha će biti ispod proseka. Minimumi od 2 do 8 stepeni Celzijusa, a maksimumi od 14 do 19 stepeni Celzijusa, što je ispod proseka. U utorak se računa na sveže ali stabilnije vreme, dok bi od srede vazdušno strujanje promenilo smer na jugozapadno te bi nam preko njega počeo priticati malo topliji ali vrlo nestabilan vazduh.

Do petka posle podne temperature vazduha oko proseka uz čestu pojavu grmljavinskih pljuskova, a biće ulova i za vremenske nepogode sa obilnom kišom, jakim vetrom i pojavom tuče/grada. Vetar do utorka severozapadni, a za tim južni i jugozapadni. U petak moguća obilna kiša, dok će na zapadu polako zahlađivati, dok bi za naredni vikend ponovo moglo biti hladnije od proseka.

Prve procene akumulira količine kiše za narednih nedelju dana pokazuju da bi značajan deo regiona mogao dobiti preko 40m taloga, što bi značajno poboljšalo stanje dobinske vlage. Naredni dana i dalje vrlo promenjljivo uz kišu i pjuskove ponegde, a u drugom delu sledeće nedelje biće ulova i za vremenske nepogode.

 

Mondo.rs

Izvor:
Mondo/ Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar