ОРУЖАРКА ЗА УБИСТВО ЖЕНЕ НА СНИМАЊУ ДОБИЛА МАКСИМАЛНУ КАЗНУ Алека Болдвина суђење тек чека

Оружарка у филму "Рђа" ("Rust") Хана Гутијерез-Рид која је прошлог месеца проглашена кривом за убиство из нехата сниматељке Халине Хачинс, осуђена је у суду у Новом Мексику на 18 месеци затвора, што је била максимална казна, рекла је судија.
w
Фото: Tanjug (Eddie Moore/Albuquerque Journal via AP, Pool)

Гутијерез-Рид је добила максималну казну за своју одговорност у трагедији 2021.године коју је неколико стручњака од тада окарактерисало као инцидент који се могао спречити, када је глумац Алек Болдвин испалио живе метке из реквизита на сету филма током пробе, пренео је ЦБС.

Судија Мери Марлоу Сомер изрекла је казну на завршетку јучерашњег емотивно обојеног рочишта.

"Сматрам да оно што сте урадили представља озбиљан прекршај", рекла је судија Гутијерез-Ридовој.

Тужилаштво се залагало за максималну казну, док су Гутијерез-Рид и њен тим одбране тражили од судије да размотри условну казну као алтернативу.

Окривљена, која сада има 27 година, сама је поставила тај захтев у изјави прочитаној на суду пре изрицања казне.

Она је у изјави Хачинсову назвала инспирацијом и рекла да је тужна због медијског извештавања о њеном случају и негативног светла у којем је приказана јавности.

Тужилаштво је као један од разлога за изрицање максималне казне навело то што се Гутијерез-Рид није покајала током суђења.

Њен адвокат, Џејсон Боулс, рекао је, међутим, у завршној речи на изрицању пресуде да је његова клијенткиња плакала, доживела менталне сломове и да је много пута рекла "само да се није догодило".

Глумцу Алеку Болдвину (65), који је одбацио кривицу по оптужби, такође, ће се у јулу судити за убиство из нехата.

Четрдесетдвогодишња сниматељка Хачинс погинула је пошто је из пиштоља који је Болдвин користио испаљен прави метак током снимања вестерна у Новом Мексику.

Тужилаштво је истакло да се Гутијерез-Рид није постарала да оружје буде напуњено само лажним мецима који изгледају и звуче као прави.

Родитељи и сестра Халине Хачинс казали су да су "задовољни" пресудом.

"Радује нас што правосуђе наставља да води рачуна о томе да се сви који сносе одговорност за Халинину смрт суоче са последицама", навели су у саопштењу.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести