БОЛДВИН СЕ ИЗЈАСНИО ДА НИЈЕ КРИВ ПО ОПТУЖБИ ЗА УБИСТВО ИЗ НЕХАТА Инсистира да је пиштољ био „хладан“

Глумац Алек Болдвин се изјаснио да није крив по оптужбама за убиство из нехата у пуцњави на снимању филма "Руст", у којој је убијена сниматељка Халина Хачинс, а рањен режисер Џоел Соуза.
s
Фото: Youtube Printscreen / Daily Mail

Болдвин је негирао одговорност за смрт Хачинсове, инсистирајући да му је речено да је пиштољ "хладан", односно да су у њему само ћорци, као и да је оружје испалило иако он није повукао окидач.

Тужиоци су рекли да су тражили подизање оптужнице након што је независни форензички тест утврдио да пиштољ није могао да сам да испали метак осим ако није повучен обарач, пише Ројтерс.

Болдвин се изјаснио неколико дана након што је специјални тужилац Кари Морисеи приказао фотографије на којима се види да су прави меци донети на сет од стране руководиоца оружјем на том филму, Хане Гутјерез.

Према сведочењу из суднице и полицијским записницима, Гутјерез је руковала пиштољем пре него што га је покупио помоћник редитеља филма, Дејвид Холс, који је рекао Болдвину да је пиштољ био "хладан".

Гутјерез се суочава са суђењем 21. фебруара због одвојене оптужбе за убиство из нехата, док је Холс споразумно признао кривицу и добио шестомесечну условну казну због несавесног коришћења смртоносног оружја.

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести