ДРЖАВА ДАЈЕ ПО 300.000 ЕВРА Ево ко може ДА СЕ ПРИЈАВИ јер развија се ОВА ГРАНА ПРИВРЕДЕ

Због великог интересовања за инвестиције у бањски, планински и сеоски туризам у Србији, средства намењена за овај вид инвестиција у оквиру ИПАРД 3 програма су знатно увећана у односу на претходне конкурсе. Буџет за 2024. годину сада износи 5.129.608.000,39 динара.
1
Фото: Dnevnik, I. Radoičić, privatna arhiva

Могућност да конкуришу имаће физичка и правна лица. Бесповратна средства за развој руралног туризма у оквиру ИПАРД програма су до 75% од вредности инвестиције. Максимални износ ИПАРД подстицаја је 300.000 евра по пројекту. Један корисник може да добије максимално 600.000 евра укупно у току трајања ИПАРД 3 програма.

Корисници ИПАРД подстицаја имају право на авансну исплату у висини до 50% од одобрених бесповратних средстава. Захтев за авансну исплату подноси се након добијања решења о одобравању пројекта уз гаранцију банке.

Наредни позив очекује се крајем лета ове године. Обзиром да се уз захтев за одобравање ИПАРД подстицаја предаје и документација везана за изградњу објеката (пројектна документација, грађевинска дозвола…) и да приликом рангирања предност имају захтеви који су раније предати, препорука је да се већ сада крене са припремом пројеката за Меру 7 како би се обезбедила сва неопходна документација и пријава буде предата на време.

Уколико је предата документација комплетна и у складу са ИПАРД захтевима омогућиће се бржи процес административне обраде и добијање решења о одобрењу ИПАРД субвенција за рурални туризам.

Када има више пријава него расположивих средстава тада се врши бодовање и рангирање корисника у складу са дефинисаним критеријумима. У циљу остваривања што већег броја бодова , од великог су значаја препоруке искусних ИПАРД консултаната.

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести