Постоје два састојка која можете додати да бисте омиљено јело брзо скували, а ви одаберите онај који вам више одговара или који тренутно имате у кући.
Сода бикарбона
У прву воду у којој се кува пасуљ додајте једну кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, па воду проспите и додајте мало уља. Добро промешајте, како бисте били сигурни да је уље распоређено по свим зрнима пасуља. Сода бикарбона ће спречити и стварање гасова које пасуљ изазива.
Ракија
У овом случају сипајте 4 дела хладне воде и 1 део пасуља. Рецимо, на 1 кг пасуља сипајте 4 литра воде. У шерпу одмах сипајте и 50 мл ракије и оставите да прокува. Затим снизите температуру рингле и крчкајте пасуљ око 50 минута. За то време ће омекшати.
Курир.рс/ Дневник