Кена: Функционери СзС по локалу "агитују" за излазак на избор

БЕОГРАД: Посланик Демократске странке Радослав Милојичић Кена тврди да су поједини функционери Савеза за Србију почетком седмице обилазили одборе на локалу и убеђивали их да изађу на локалне изборе.
szs
Фото: Tanjug/SzS

"Прошле суботе смо опет, после шест месеци, донели још једном одлуку о бојкоту, а у понедељак су се један од лидера Савеза за Србију и потпредседник Демократске странке упутили по Србији и убеђивали одборе да изађу на локалне изборе. Ишли су у Ниш, Крагујевац, Војводину...", рекао је Милојичић за Танјуг.

На питање о којим функционерима је реч, Милојичић је одговорио да нису битна имена, већ је суштина да се ствара потпуна конфузија.

"Имате чланове који су против бојкота, а део су Савеза за Србију. Други су за бојкот у истом савезу, а трећи планирају да Млађа Ђорђевић, агент КГБ-а, буде председнички кандидат на следећим изборима", каже Милојичић.

Незадовољство стањем у својој, Демократској странци, изразио је метафорички речима да док "Ђорђевића, антиевропејца, члана скупштине Евроазијске уније" предлажу за председника, лидер странке, Зоран Лутовац, како каже, "седи у ћошку и хекла".

На питање да ли постоји могућност да посланици ДС изађу на изборе, о чему је Лутовац говорио као о спекулацијама, Милојичић подсећа да је он већ рекао да је "дете ДС" и да он неће радити ништа против одлуке странке.

Али, истиче, не ради се овде о томе да ли ће неко изаћи на изборе ван ДС:

"Ја нећу никада урадити нешто против одлука ДС. Одустао сам, и кајем се због тога, да гласам за Тијанин закон, јер ми речено да ћу бити избачен из странке", рекао је Милојичић.

Такође, навео је да је бојкотовао скупштину, поштујући одлуку странке, иако је мислио да је погрешна и иако посланички клуб никада није изгласао тако нешто.

Оно чиме је незадовољан, закључујује Милојичић, јесте начин на који се води ДС.

Време је, истиче, да се "мења тренер".

"ДС, на жалост, служи за поткусуривање у СЗС. Лутовац нема харизму, нема елоквенцију, нема храбрости, нема знања да се супротстави Бошку Обрадовићу и Млађи Ðорђевциху у СзС", рекао је Милојичић.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести