Мировић: Срем данас најразвијенији део Србије

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је Срем најразвијенији део и Војводине и читаве Србије.
vucic mirovic
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Срем напредује и више не личи на Срем од пре пет или шест година - Срем без фабрика, путева, обновљених школа... данас је Срем најразвијенији део и Војводине и читаве Србије, и данас смо у то могли да се уверимо, рекао је Мировић, обраћајући се грађанима у Сремској Митровици.

Како је додао, у Срему се тренутно реализује најважнија инфраструктурна инвестиција у Србији - изградња брзе пруге од Београда, преко Новог Сада до Суботице.

Додао је да се раде и два тунела кроз Фрушку Гору.

Пре пет или шест година нисмо могли ни да сањамо да ћемо имати оволики број нових фабрика. Обишли смо данас неке од њих, рекао је Мировић.

Како је истакао, према званичним подацима за прошлу годину, у Војводини је 21.000 људи нашло посао, од чега 6.000 у Сремском округу.

Срем се убрзано мења. Видели смо слику нове Србије, Србије будућности, мира, толаранције, рада. Све супротно у односу на оно за шта се залаже опозиција. Не залаже се ни за мир, ни за рад, ни за инфраструктурне пројекте. Залаже се за мржњу, анархију, за све оно за шта ви грађани који сте овде окупљени у Сремској Митровици апсолутно нисте, рекао је Мировић.

И због тога је, додао је, јасно због чега политика коју представља председник Србије Александар Вучић има подршку највећег броја грађана у Србији.

Зато што је политика истине, чистих руку, конкретних резултата. Јасно се и немерљиво то види и у Сремском округу. Убеђен сам да ће тек у годинама које долазе резултати бити још видљивији, снажнији, да ћемо успети да спроведемо нове инфраструктурне пројекте, запослити нове људе у свим општинама у Срему... радићемо још озбиљније, боље и организованије, закључио је Мировић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести