Поповић: Чекам разговор са премијерком

БЕОГРАД: Министар задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић каже да још није разговарао са премијерком Аном Брнабић после премијеркиног реаговања на његов твит о геј сликовници из Хрватске, али је навео да остаје при свом ставу и противљењу могућности да истополни партнери усвајају децу.
Nenad Popović Foto Tanjug/R.Prelić
Фото: Танјуг, Р. Прелић

"Никада нисам ништа ружно рекао о хомосексуалцима у целом свом животу. Ја сам једино против могућности да се донесе закон који би омогућио истополним заједницама да усвајају децу", рекао је Поповић за Телевизију Прва.Навео је да је геј сликовница из Хрватске на неки начин промоција и покушај да се на мала врата то уведе у Србију. 

"За мене је за сада ова прича завршена, чекам разговор са премијерком", рекао је Поповић. Министар Поповић усталасао је недавно јавност коментаром да није у реду да "Роко има две маме, а Ана двојицу тата" у тренутку кад се Србија бори за већи наталитет, а поводом увоза, како каже, "геј сликовница" из Хрватске.

Тај твит министра је покренуо бројне реакције у јавности, а премијерка Брнабић изјавила је да је тиме увредио један део грађана Србије за које ради и који плаћају владу, те најавила да ће у четири ока разговарати са Поповићем како би пробала да разуме његову изјаву. 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести