СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ ЧЕСТИТАО БЕОГРАДУ И СРБИЈИ на победи за домаћина ЕКСПО 2027

ВАШИНГТОН: САД честитају граду Београду и Влади Србије на победи у процедури кандидатуре за домаћина ЕКСПО2027 на данашњем гласању на 172. састанку Генералне скупштине Бироа за међународне изложбе (БИЕ) у Паризу, саопштено је из Стејт депертмента.
Vašington Foto:pixabay.com
Фото: pixabay.com

У саопштењу се изражава разочарење због тога што ЕКСПО2027 неће бити одржан у САД, али и, како се додаје, понос на снажну кандидатуру Комитета за понуде Минесоте који се бави универзалним, правовременим темама глобалног здравља и одрживости. Стејт департмент је упутио речи захвалности за неуморну подршку кандидатури Минесоте у америчком Конгресу, посебно сенаторки Ејми Клобучар и делегацији Конгреса Минесоте.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен такође је данас честитао Србији након што је изабрана за домаћина реномиране међународне изложбе ЕКСПО2027.

''Честитамо Србији на њиховој убедљивој понуди и радујемо се што ћемо приказати невероватан павиљон 2027. Хвала свима који су подржали кандидатуру САД за домаћинаЕКСПО2027'', написао је Блинкен на свом Твитер налогу. Србија је била једна од пет земаља кандидата, поред САД, Тајланда, Шпаније и Аргентине, а у избору за домаћина ЕКСПО 2027 победила је у сва четири круга гласања у Паризу на Генералној скупштини Међународног бироа за изложбе (БИЕ) са највећим бројем гласова, док је у последњем кругу једини противкандидат била Шпанија.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести