ВУЧИЋ У САНУ Боље је и да купујете време него да се одрекнете чега не смете

БЕОГРАД: Ако покушавате да постигнете компромис и видите да је немогуће и другог излаза немате, онда морате и време да купујете, и то је боље него да се одрекнете онога чега не можете и не смете да се одрекнете, рекао је данас председник Србије Александар Вучић обраћајући се на свечаној академији Српске академије наука и уметности (САНУ).
С
Фото: FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

Вучић је у свом говору рекао да се плаши да ће следећа година, када се очекују и избори у многим државама света, бити много тежа и лошија за цео свет, па и за Србију.

"Плашим се да нам та година доноси много више сукоба, много више немира него што је донела претходна и ова 2023. година. Када то кажем, мислим и на сваку врсту угрожености нашег народа на Косову и Метохији, али и у Републици Српској и у многим другим деловима нашег региона", рекао је Вучић.

Вучић је казао да је од изузетног значаја да сваког дана, слушајући различите ставове, различита мишљења, дођемо до заједничког именитеља како да своју слободу, како да своју земљу и будућност уопште сачувамо.

"Када говорим о свим овим изборима, говорим зато што знам да нико никоме неће да попусти, јер у савременом свету и ери друштвених мрежа попуштања нема. Нико нигде никоме да попусти неће. Компромис је постала одвратна реч. Чак поштовање других и другачијих ставова готово да више не постоји у савременом свету", рекао је он.

Како је додао, "наш излаз јесте да се инсистира на компромисним решењима иако знамо да их неће бити".

"Иако знамо да их ни други, а ни они који би да одређују судбину света не желе. Неки кажу лоше је да купујете време. Лоше је ако нисте покушали пре тога да постигнете компромис. Ако покушавате да постигнете компромис и видите да је немогуће и другог излаза немате, онда морате и време да купујете. И то је боље него да се одрекнете онога чега не можете и не смете да се одрекнете", поручио је Вучић.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести