Живковић позвао опозицију на изборе, да "изненади Вучића"

БЕОГРАД: Ниједан бојкот није довео до циља, поновио је данас председник Нове странке Зоран Живковић и позвао друге опозиционе странке, које су најавиле бојкот избора, да преиспитају ту одлуку.
zoran zivkovic
Фото: Танјуг/ Бојан Стекић

"Власт се не може променити на овом изборима, али би ово могао бити тежак шамар Вучићу. Да је сва опозиција још пре три месеца почела заједничку кампању, могли бисмо да направимо први корак ка коначном обрачуну", навео је Живковић, који је данас свој став пренео јавности и на прес конференцији и саопштењем за јавност.

Он је позвао опозицију у бојкоту да још једном размисле "И да са јасним преузимањем одговорности о својој одлуци, донесемо заједничку одлуку о изласку на изборе и да непријатно изненадимо Александра Вучића од идуће недеље", рекао је Живковић на конференцији за новинаре.

Незванично, странке окупљене у и око Савеза за Србију, крајем седмице требало би да изнесу заједнички став по питању избора заказаних за 21. јуни.

Наводећи да ће многе ванредне мере остати и када ванредно стање буде укинуто, Живковић је рекао да се отвара питање наставка изборне кампање, пошто епидемиолошка ситуације није добра, насупрот, истиче, ономе што каже власт.

Он је рекао и да датум избора није резултат договора са представнцима странака, већ је, каже, Александар Вучић сам донео одлуку о новом датуму.

Подсетио је и да је предлог Нове странке, како би се ризик од заразе свео на минимум, био крај лета, односно 30. август.

Живковић је казао да би до тада било довољно времена да се процени да ли се наставља тренд опадања заражених, да се људи врате нормалном животу и да се створи атмосфера која ће „лициити на нормалну".

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести