ЛИВЕРПУЛ УЗЕО ТРОФЕЈ ЛИГА КУПА ПОБЕДИВШИ ЧЕЛСИ ПОСЛЕ ПРОДУЖЕТАКА: Ван Дајк у 118. минуту савладао сјајног Петровића

Фудбалери Ливерпула победници су Лига купа Енглеске. У сјајном финалу на Вемблију после продужетака, изабраници Јиргена Клопа су победили Челси са 1:0 (0:0, 0:0).
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Alastair Grant)

Био је то сјајан меч оба тима, видели смо сијасет шанси на обе стране у једном равноправном мечу, али пресудио је гол капитена Ливерпула Вирџила ван Дајка у 118. минуту. Тако је клуб са Енфилда освојио први трофеј ове сезоне и јубиларни десети Лига куп у историји.

Од првог минута финала ритам је био одличан.

Луис Дијас је имао прву прилику у деветом минуту, али је његов ударац главом одбранио Петровић.

Српски чувар мреже био је на великом искушењу у 14. минуту и то у два наврата, прво после ударца Мекалистера са 20 метара, а потом и Дијаса, али је сјајном одбраном спречио да Ливерпул поведе.

Реванширао му се на другој страни и Келехер, Кол Палмер се нашао у стопостотној шанси, али је голман Ливерпула успео да му одбрани шут са линије петерца.

Крис Каванаг је у 24. минуту могао мирне душе да искључи Каиседа после неопрезног старта над Рајаном Гравенберхом, чињеница је да играчу Челсија није показао ни картон, а није погледао ни ВАР снимак.

Последица је да Гравенберх није могао да настави меч због повреде зглоба, а Каиседо је неким чудом остао на терену.

У 32. минуту, севнула је брза акција Челсија по десној страни, Стерлинг је лопту послао мрежу, али је интервенисао ВАР и поништио гол због минималног офсајда у којем је био Николас Џексон.

Кол Палмер се и у 37. минуту нашао у прилици, али је тада сјајно реаговао Енди обертсон, у последњи час је избио лопту испред играча Челсија, да би на другој страни "плавци" имали среће у 40. минуту.

После центаршута Робертсона, Гакпо је скочио и захватио лопту главом, погодио је стативу.

Имао је и Бредли пет минута касније велику шансу за Ливерпул, али га је Галагер изблокирао, па се на одмор отишло без голова.

Чим је кренуо други део меча, Дијас и Ендо су у 46. и 47. минуту имали прилике, први је изблокиран, а ударац Јапанца завршио је за мало поред гола.

На другој страни, Енцо Фернандес је у 52. минуту покушао петом са неколико метара, али је то лоше урадио и прилика је пропала.

И онда у 60. минуту гол Ливерпула, тачније Вирџила Ван Дајка.

После центаршута Робертсона из прекида, капитен црвених је скочио и послао лопту у мрежу, али је уследила интервенција из ВАР студија, и Каванаг је, пошто је и сам погледао снимак, поништио гол.

Аксел Дисиси је био у прилици у 69. минуту, да би седам минута касније Конор Галахер могао до гола, али је статива спасла Ливерпул.

Исти играче је имао колосалну прилику у 86. минуту када је био један на један са Келехером, али је голман Ливерпула одббранио чудесно.

Голман Ливерпула се истакао и у другом минуту надокнаде када је одбранио два ударца из близине и спасао свој тим.

После тога, јасно је било да ћемо гледати продужетке.

Само што је кренуло у првом продужетку, Петровић је још једном показао сјајне рефлексе, после ударца Данса главом, да би и Харви Елиот имао шансу у 99. минуту.

Ђорђе Петровић је у 115. минуту у два наврата чудесним интервенцијама спречио гол, али није ништа могао три минута касније.

После центаршута са десне стране, сјајан скок Ван Дајка, лопту је главом проследио у мрежу за велику радост и славље играча и навијача Ливерпула.

(Б92)

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести