УМЕСТО КРАЈ ТИСЕ, БЕЧЕЈЦИ И КУЉАНИ СУ ИГРАЛИ КРАЈ КАНАЛА: Празне мреже

Све је било спремно да се у суботу игра утакмицаизмеђу старих ривала, сада српсколигаша ОФК Бечеј 1918 и Хајдука 1912, на терену с вештачком травом Градског стадиона крај Тисе, али је истог данау јутарњим сатима преминула економ Бечејаца Драгица Катанић.
s
Фото: Капитен Бечејаца Илија Тутњевић, фото: В. Јанков

- У таквој ситуацији није имало смисла играти на нашем терену, па смо у договору са Куљанима играли код њих. У међувремену је договорено да у среду угостимо новосадску Славију, а по старом програму серијал контролних утакмица завршавамо у суботу окршајем са екипом Младост из Бачког Јарка. Потом нам 2, марта следи наставак првенствене трке у којој ће нам први ривал бити лидер каравана војвођанских српсколигаша Слован из Руме, вели спортски директор Бечејаца Милош Андрић.

Психички оптерећени због одласка „тетке“, како су Драгицу Катанић играчи звали, ушли су у утакмицу крај Каналаи први пут ове године играли на терену са првом травом, штоје додатно отеретило играче због могућности повреда. Јер, до сада су тренирали и утакмице играли на вештачкој трави.

- Искрено речено, свима нам је било изузетно тешко због губитка жене која је била права домаћица на нашем стадиону и плашио сам се да не дође до повреда играча због промене подлоге играња, па смо их растеретили тако што смо свима дали по полувреме да играју. Штета што је утакмица завршена без голова,јерје било прилика на обе стране. Ми смо, чак, постигли гол у првом полувремену, када је, после ударца из угла Миловановића, лопта прешла гол линију и судијајепоказао на центар, али на интервенцују домаћих играча све је анулирао. И домаћин је припретио, али је Милованов био успешнији. У наставку су играли млађи играчи, а Ћурчић је погодио стативу, а на другој страни Миловановје у два наврата на време и доброинтервенисао. Немам обичај да истичем појединце, али овога пута је Тутњевић играо заиста добро. Уствари,осећа се помак на тактичком плану у целој екипи, те верујем да ћемо до старта првенства бити још опаснији пред противничким и сигурнији пред нашим голом, верује у своје играче тренер Бечејаца Драган Ивановић.

У Кули је стартовао следећи састав: Милованов, Н.Вјештица, Пејић, Влаисављевић, Радека, Шавија, Виденовић, Миловановић, Тутњевић, Митић, Кобиљски.Играли су још: Страинић, В. Вјештица, Ћук, Харди, Станић, Чеман, Ћурчић, Медић и Томић.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести