УТАКМИЦЕ ДРУГОГ КОЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА Реал гостује Наполију

Није било већих изненађења на старту нове сезоне у Лиги фудбалчских шампиона.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Фаворити су углавном укњижили победе, можда једино реми Интера у Сан Себастијану у мечу са Сосиједадом представља изненађење, али ако се зна да су азуро–нери у нешто слабијој форми онда резултат 1:1 и није неко изненађење.

И у другом кругу, који је данас и сутра на програму, очекују се победе водећих тимова Европе. Данас истинских дербија нема, можда једино сусрет између Наполија и Реала привлачи нешто већу пажњу. Наполитанци су у првом кругу победили у Браги (2:1) после велике борбе, а Реал је после доста мука, поготком Белингама у 4. миинуту надокнаде, дошао до три бода у сусрету са Унионом из Берлина (1:0).

– Очекује нас изузтно захтевна утакмица – казао је нови тренер Наполија Руди Гарсија. – Ипак, има много промена у нашем тиму, уз то Осимен није у пуној форми. Ипак, очекујем да ћемо у мечу са Реалом показати право лице и да ћемо победити.

И Реал има доста пробелема у вези састава тима, већ дуже време повређен је први нападач Виницијус Јуниор. Нема ни поузданог голмана Тибоа Куртое, као ни штопера Едера Милитаа, али ипак, „краљевићи“ добро гурају у шпанском првенству.

– Ово је један сасвим нови тим Реала – тврди тренер Мадриђана Карло Анћелоти. – Променили смо нападаче, ипак, треба мало времена да се све намести.

– Вечерас нас на Сао Паолу очекујуе тежак задатак, знамо да су Наполитанци од последњих осам утакмица у Лиги шампиона славили у седам, али се не плашимо, уверени смо да нећемо да изгубимо.

Од мечева који су на програму данас ваља издвојити још сусрет  између некадашњих победника такмичења Интера и Бенфике.

– Неочекивано смо изгубили неке мечеве у Серији А и то ме брине – казао је тренер Интера Симоне Инзаги. – Али сам уверен да ћемо у мечу са Бенфиком бити прави.

Португалци су стартовали слабо у Лиги шампиона изгубили су на свом терену од Салцбурга.

– Немамо више право на грешку, ако желимо у осмину финала, вечерас не смемо да изгубимо у Милану – истакао је тренер Бенфике Роyер Смид.

Г. Ковач 

Данас

А група

Манчестер јунај. – Галатас. (21)

Копенхаген – Бајерн (21)

Б група

Ленс – Арсенал (21)

ПСВ Ајндхов. – Севиља      (21)

Ц група

Унион – Брага   (18.45)

Наполи – Реал   (21)

Д група

Салцбург – Сосијед.   (18.45)

Интер – Бенфика       (21)

Сутра

Е група

Атлетико – Фејенорд (18.45)

Селтик – Лацио (21)

Ф група

Њукасл – ПСЖ (21)

Борусија (Д) – Милан         (21)

Г група

Ц. звезда – Јанг бојс (21)

Лајпциг – Манчес, сити      (21)

Х група

Антверпен – Шахтјор (18.45)

Порто – Барселона (21)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести