ЕВРОЛИГА: Макаби надокнадио огроман минус и савладао Звезду, повреда Јага

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су код куће од Макабија резултатом 80:84 у мечу 29. кола Евролиге иако су почетком треће деонице имали предност од 17 поена.
s
Фото: Euroleague

Црвена звезда сад има скор 10-19, а Макаби, који је први пут савладао црвено-беле после шест узастопних пораза, 16-13.

Тренер Звезде Јанис Сферопулос није могао да рачуна на Милоша Теодосића, Николу Топића, Немању Недовића, Бранка Лазића и Треја Томпкинса, али је и поред тога домаћин одлично започео меч.

Средином друге деонице београдски клуб је имао плус 11 (33:22), а на полувремену је било плус 16 (47:31). Почетком треће деонице било је плус 17 (51:34), али је Макаби успео да ухвати прикључак, па се у последњих 10 минута ушло са само плус осам за Звезду (61:53). Уследио је велики пад у игри Звезде, па је "понос Израела" средином последње деонице повео 66:63, а убрзо затим и 75:70. Тројком Адама Ханге Звезда је два минута пре краја смањила на 74:76, па се ушло у неизвесну завршницу. Код вођства Макабија 80:77 Ханга није погодио тројку на 30 секунди пре краја, али јесте Џон Дибартоломео 14 секунди пре краја за 83:77. Рокас Гедраитис је шест секунди пре краја смањио на 80:83. Четири секунде пре краја најбољи играч утакмице Бонзи Колсон је погодио прво од два слободна бацања и тако потврдио победу Макабија.

Јаго дос Сантос је предводио Звезду са 20 поена, Ханга је дао 13 уз шест асистенција, Џавонте Смарт 12, а Џоел Боломбој 11. Колсон је био најефикаснији у Макабију са 23 поена, Џош Нибо је дао 18, Вејд Болдвин 14,а Лоренцо Браун 10.

У следећем колу Звезда већ у среду дочекује Панатинаикос, док ће два дана касније бити домаћин и Виртусу. 

Утакмици у Арени присуствовао је и тренер фудбалера Звезде Владан Милојевић који је дочекан овацијама.

Кошаркаш Црвене звезде Јаго дос Сантос доживео потрес мозга

Кошаркаш Црвене звезде Јаго дос Сантос задобио је потрес мозга у поразу од Макабија (80:84).

Бразилца је лактом у главу ударио најбољи актер меча Бонзи Колсон.

Инцидент се десио на два минута и 21 секунду пре краја меча.

После меча плејмејкер Звезде је пребачен у болницу где је констатовано да је задобио лакши потрес мозга, пренео је портал Спорт Клуб.

Повреда Јага дос Сантоса је нови ударац за Звезду која је меч против Макабија играла без Немање Недовића, Николе Топића, Треја Томпкинса, Бранка Лазића и Милоша Теодосића.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести