НИЈЕ БИЛО ЛАКО Кошаркаши Звезде надиграли Бајерн у Евролиги ЈАГО ПРЕЛОМИО! Погледајте како су црвено-бели с навијачима ПРОСЛАВИЛИ ПОБЕДУ (ВИДЕО)

Црвено-бели су иза себе имали два везана пораза у дербију и жељно су ишчекивали овај дуел, у којем би евентуалним тријумфом добили додатну ињекцију самопоуздања.
z
Фото: Jago dos Santos uneo energiju/KK Crvena zvezda

Домаћи паркет и минхенски Бајерн били су погодни за то да се клуб са Малог Калемегдана врати на успешан колосек. Није изгледало да ће тако бити на почетку утакмице. Ни један ни други тим се нису прославили нападачки, али се у таквој ситуацији боље снашао гост, који је направио разлику у уводним минутима.

То се десило пре свега због одличне унутрашње игре. Серж Ибака и Девин Букер доминирали су на ниском посту, па је Бајерн на томе градио залиху, која је дошла и до плус девет у једном моменту.

Бравуре Милош Теодосића средином другог квартала натерале су публику да се додатно ангажује и испрати мајсторије српског плејмејкера. Био је то период у којем је Црвена звезда пришла на само минус три, али су бројни промашени зицери допринели томе да домаћин не дође до вођства. Ипак, завршница полувремена припала је црвено-белима, који су се приближили на само минус два пред одлазак на велики одмор.

Почетак трећег периода био је веома лош за Црвену звезду. Лоша организација у нападу и нејасна идеја у одбрани довели су до тога да после везаних тројки Леандра Болмара Бајерн дође до високих плус 13. Уласком Јага дос Сантоса потпуно се мења игра домаћих. Енергија Бразилца прокренула је ток меча и довела до тога да у последњих пет минута домаћин води пет разлике. Исти играч је на крају погодио одлучујућу тројку за плус четири на 20 секунди до краја и преломио утакмицу. 

Није било лако, али су кошаркаши Црвене звезде пронашли снагу да преокрену минус 13 у трећој четвртини и на крају савладају Бајерн у шестом колу Евролиге. 

В. М. Петровић

Црвена звезда – Бајерн 74:68 (12:19, 21:16, 20:24, 21:9)

БЕОГРАД: „Штарк арена“, гледалаца: 16.000, судије: Перез, Роси, Силва.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазаревић, Теодосић 16 (11ас), Ханга 3, Давидовац 5, Митровић 11, Симоновић, Нејпир 11, Тоби 7, Боломбој 8, Гиедраитис 5, Кузмић, Дос Сантос 8.

БАЈЕРН: Вајлер-Беб 5, Франциско 5, Едвардс 16, Гифај, Бонга 12, Болмаро 12, Обст 3, Ибака 10, Херис, Бранковић, Букер 5, Жилеспи.

Ево и како су црвено-бели заједно с навијачима прославили овај велики успех.

 

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести