ВОША СЛОМИЛА ОТПОР ЖИЛАВОГ РАДНИЧКОГ Сам врх КЛС и даље ту

Кошаркаши Војводине надиграли су крагујевачки Раднички у 25. колу Кошаркашке лиге Србије (КЛС), након знатно боље игре у другом полувремену.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Први квартал обележиле су мање осцилације Новосађана, који су тај део игре решили у своју корист са 19:16. Одлично је утакмицу отворио Ашћерић, са две тројке, али је најзаслужнија за ту предност била превласт у скоку (10:3), коју су играчи Милоша Исаков-Ковачевића поново демонстрирали. 

У другом кварталу ситуација се мења. Изузетно добар скаутинг одрадио је Раднички и било је видљиво да квалитетно читају све кретње у нападу домаћег састава, којем никако нису помогле ни изгубљене лопте. Када се на то надовезала и реализацију Крагујевчана, Војводина је заостајала пет минута пре краја првог полувремена. Посебно расположен био је Вебстер код Радничког. Управо је он иницирао тај налет, да би се све врло брзо променило. Састав Марка Симоновића удвајао је на ниском посту и из таквих ситуација примио неколико тројки, које су Новосађанима дозволиле да поново поведу. 

Међутим, финиш друге деонице припао је Радничком. Није Војводина личила на себе дефанзивно, што је супарник искористио, постигао 46 поена и водио пет поена разлике пред наставак сусрета. Имали су лидери КЛС проблема у последњих неколико сусрета са екипама које одлуче да се повуку и провоцирају шут. Оног момента када су у континуитету успели да пронађу боље позиције и да у исто време дефанзивно подигну ниво игре за лаке поене, тада је и резултат почео да се мења у њихову корист. Тако је Војводина последњих 10 минута чекала са плус осам, после квартала у којем је убацила 30 поена.

Стила је екипа Исаков-Ковачевића и до двоцифреног суфицита, Раднички се вратио и запретио, да би Ашћерић и Савић преузели ствари у своје руке и преломили дуел у корист домаћих.

В. М. П.

 

Војводина - Раднички 93:83 (19:16, 22:30, 30:17, 22:20)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 500, судије: Јевотивћ, Дашић, Богојевић.

ВОЈВОДИНА: Канингем 10, Бањац 12, Љубичић 6, Ракићевић 2, Заграђанин, Бумбић 2, Савић 20, Николић 8 (10ск), Савановић, Ашћерић 17, Џонсон 7, Вучетић 7.

РАДНИЧКИ: Вест 9, Вебстер 16, Кабрило 3, Крофт 14, Ђерасимовић 3, Милосављевић, Добрасиновић 9, Лабовић 2, У. Николић, Даутовић 3, П. Николић 12, Благојевић 13.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести