ВОЈ­ВО­ДИ­НА ПРО­ТИВ ШИ­БЕН­КЕ У АБА 2 ЛИ­ГИ За што бо­љу плеј-оф по­зи­ци­ју

Пред ко­шар­ка­ши­ма Вој­во­ди­не на­ла­зе се нај­ве­ћи иза­зо­ви и бор­ба за тро­феј, од­но­сно по­ку­шај да се до­ђе до пла­сма­на у АБА ли­гу.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

До нај­ви­шег ран­га ре­ги­о­нал­ног так­ми­че­ња до­ла­зи се са­мо пре­ко АБА 2 ли­ге, чи­ји по­след­њи тур­нир по­чи­ње сутра, на­кон че­га ће би­ти од­ре­ђе­не по­зи­ци­је са ко­јих се иде у плеј-оф. Но­во­са­ђа­не у на­ред­них се­дам да­на оче­ку­ју три утак­ми­це – про­тив Ши­бен­ке, ТФТ Ско­пља и дер­би про­тив Зла­ти­бо­ра. Ве­ро­ват­но ће тај по­след­њи су­срет од­ре­ди­ти ко­нач­ни по­ре­дак на вр­ху та­бе­ле, али ни­ка­ко не би тре­ба­ло пот­це­ни­ти ни увод­на два окр­ша­ја.

Тре­нер Вој­во­ди­не Ми­лош-Иса­ков Ко­ва­че­вић на­вео је да без об­зи­ра на ри­ва­ла, ње­го­ва еки­па увек има ја­сан циљ.

– Иде­мо меч по меч , про­ба­ће­мо сва­ку утак­ми­цу да по­бе­ди­мо. Тру­ди­ће­мо се да рас­по­ре­ди­мо ми­ну­те и да уђе­мо у нај­бо­љу фор­му за за­вр­шни­цу се­зо­не. Ши­бен­ка се по­ја­ча­ла и про­ме­ни­ла тре­не­ра. На­ша пред­ност мо­же да бу­де то што они не­ма­ју то­ли­ки број игра­ча у ро­та­ци­ји као ми. Они су мла­да еки­па ко­ја во­ли да игра бр­зо са ве­ли­ким бро­јем шу­те­ва за три по­е­на и ве­ли­ким бро­јем пре­у­зи­ма­ња. Мо­ра­ће­мо да бу­де­мо озбиљ­ни и да бу­де­мо 100 од­сто при­сут­ни у утак­ми­ци свих 40 ми­ну­та – на­вео је Иса­ков-Ко­ва­че­вић.

Ду­ел из­ме­ђу Вој­во­ди­не и Ши­бен­ке на про­гра­му је сутра од 21 час. Сви су­сре­ти по­след­њег тур­ни­ра АБА 2 ли­ге игра­ју се у Мо­ста­ру.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести