Веслачки клуб Палић спреман за нову сезону: Сергеј Чипак адут за европско и светско првенство

Ова година биће по свему судећи посебна за Веслачки клуб Палић пошто ће се на језеру у Суботици одржати више такмичења него иначе, а највећа узданица, Сергеј Чипак, опоравио се од повреде и максимално спреман кренуће у нове изазове.
veslanje
Фото: ВК Палић

На Палићком језеру ће се поред традиционалне регате 62. Војводина опен и 6. Суботица опена организовати и два државна шампионата.

Последњих деценија Првенства Србије била су у Београду, а сада су раздвојена по категоријама, па ће се јуниори и кадети такмичити на Палићу у јуну, а пионири и ветерани у септембру.

Суботичани су имали добро тестирање пред почетак сезоне на Драва опену у Осијеку где су узели два злата и сребро, а потом је уследило државно на ергометрима у Зрењанину.

До одличја је дошао пионирски дубл Серафина Смирнова – Река Катона, као и ветеранка Андреа Прагаи.

Фото: ВК Палић

Ради се на томе да неколико потенцијалних чланова избори место у репрезентацији, а највише се очекује од јуниора Сергеја Чипака. Због повреде колена пропустио је прошле сезоне да дебитује на европском шампионату, што ће, нада се, ове да надокнади.

– Вратио сам се у форму, поготово после три туре припрема са репрезентацијом у Котору – каже Сергеј Чипак. – У првој серији смо сви били у скифу како бисмо вежбали технику и радили на форми, а после смо кренули да испробавамо комбинације, што и даље чинимо. Ја сам био у више посада, а најбоље ми се показао двојац са Миланом Стевановићем из Црвене звезде, с којим до сада нисам веслао.

Фото: ВК Палић

Чипак се ужелео такмичења у којима може да се покаже у најбољем издању.

– Радим на томе да будем бољи и да се више не повредим. Први циљ ове сезоне је Европско првенство у Пољској, на ком ћу дебитовати јер сам прошле пропустио ту прилику. После ће фокус бити на Првенству света у Канади, као и на Балканијади за крај – рекао је Чипак, који је на СП дебитовао 2022. године.


Из Београда у Крушвице

Сергеј Чипак је наставио припреме са јуниорском репрезентацијом Србије. После три одласка у Котор, национални тим сада ради у Београду на Ади Циганлији.

– Ту ћемо тренирати за Европско првенство у Крушвицама, а пре те смотре ћемо највероватније отићи још негде на припреме – рекао је Чипак.


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести