Саслушање Ђоковића пред Федералним судом у 00.15

МЕЛБУРН: Саслушање најбољег тенисера света Новака Ђоковића пред Федералном судом, након што му је други пут ускраћена виза за боравак у Аустралији, одржаће се у суботу од 10.15 сати по локалном, односно у ноћи између петка и суботе од 00.15 по српском времену.
djokovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Како је саопштио Федерални суд, који је преузео Ђоковићев случај, најбољег тенисера света саслушаће судија Џон О'' Калахан.

Претходно би у 22 сата по нашем времену требало да буде саслушан пред имиграционим властима.

Српски тенисер ће до саслушања бити на другој локацији, на захтев његових адвоката, а коначну одлуку да ли ће му бити дозвољено да брани титулу на Аустралијан опену донеће Федерални суд у недељу, односно у ноћи између суботе и недеље по српском времену.

Судија случај Ђоковић пребацио на Федерални суд

Судија Ентони Кели наложио да се поступак пребаци на Федерални суд, што је одступило од захтева адвоката Новака Ђоковића.

Они су затражили да случај остане у овом окружном суду како би се ствари убрзале.

Саслушање је прекинуто јер је судија Кели напустио судницу, јер се наљутио због начина на који су Ђоковићеви адвокати излагали на саслушању.

Усвојен захтев адвоката, Новак на другој локацији

МЕЛБУРН: Новак Ђоковић ће до вечерашњег саслушања, у 22 сата по српском времену, бити на другој локацији, одлучио је Суд у Мелбурну.

На тај начин усвојен је захтев Ђоковићевих адвоката да се светски тенисер број 1 не враћа у имиграциони хотел у којем је провео већ пет дана.

Друга локација позната је само властима и адвокатима, да би се смањиле медијске тензије, а како преносе аустралијски медији на исту локацију биће враћен до новог рочиста, али овај пут на Федералном суду.

Дефинитивна одлука биће позната у недељу, 24 сата уочи старта грен слема у Мелбурну.

Ђоковићеви адвокати тражили да се процес убрза због старта АО

Николас Вуд, адвокат Новака Ђоковића, затражио је од судије да процес убрза што је могуће више, како би његов клијент могао да наступи у понедељак првом колу Аустралијан опену.

Ђоковићеви адвокати желе да процес остане на овом суду и да не губе време на пребацивање неком другом суду.

"Тренутно је сваки минут значајан за нашег клијента“, рекао је Вуд на саслушању.

Он је потврдио је да се његов клијент не налази у притвору.

Пилић: Нека их је срамота због односа према Новаку

„Нисам изненађен поновним укидањем аустралијске визе Новаку Ђоковићу јер су политичари одлучили да преко Новака добију неке политичке поене”, рекао је за Танјуг легендарни тенисер и тениски тренер Никола Пилић.

"Одлука о укидању визе која је донета данас, могла је бити донета у среду. Судија је сигурно у контакту са властима Аустралије", рекао је он.

Пилић сматра да оваквим потезима власти у Аустралији покушавају да омаловаже Ђоковића.

"Могли су да кажу Новаку да не може да игра и да не долази, а не да му директор турнира и лекари дају зелено светло, а кад је стигао третирали су га као криминалца. Новак то није заслужио и нека их је срамота", закључио је Никола Пилић.

Грађани о Ђоковићу: Жао нам је, неправда, али и он је крив

БЕОГРАД: Најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу аустралијске власти поново су поништиле визу, чека се коначна одлука суда о депортацији, а грађани Београда различито реагују када говоре о томе, док неки сматрају да је Србин погрешио, већина је сагласна - случај у Аустралији је ствар политике.

Студент Никола Ковачевић рекао је за Танјуг да је изненађен што је Ђоковићу други пут одбијена виза и истакао да је скандал уколико га буду депортовали.

"Ипак је он број 1 тенисер, примили су га већ, тако да сам искрено изненађен. Мислим да ће на крају бити на Аустралијан опену, лично сам оптимистичан и верујем у позитиван исход", рекао је Никола.

Старији суграђанин Никола Грујић сматра да је Новак погрешио и да му његова величина не даје то за право, али и да је са друге стране, српски ас злоупотребљен.

"То што ми драмимо да је то антисрпска завера, то није тако. То су неки интереси спонзора који су заинтересовани да он дође, а вероватно неки унутар аустралијски људи су били за то", поручио је Грујић.

Овај Београђанин каже и да се не може на анонимном човеку правити нека политичка или интересна активност, пред изборе у Аустралији и наглашава да српског тенисера не би дирали да је био "исправан".

"У сваком случају има грешке, не би њега нико дирао да је имао исправне папире за улазак", рекао је Грујић.

Београђанка Рајна Станивуковић сматра да ће га депортовати из Аустралије, оцењујући цео случај као скандалозан.

"Шта човек има да каже, то је поступак само према њему, да су хтели тако да анализирају и остале случајеве, који су ушли као он, исто би нашли нешто због чега би их одбили", сматра Рајна.

Љубица Филиповић изразила је жаљење што се Новаку све то дешава.

"Без коментара... Све је могуће, ништа ме не би изненадило", навела је Љубица.

Старији Београђанин Момчило Врзић мисли да ће Ђоковић бити враћен из Аустралије.

"То је политичка одлука аустралијске власти, то је једна врста фашизма", оштар је Момчило.

Пензионерка Мирјана Стачић каже да не би волела да Новак буде депортован, али и сматра да је погрешио.

"Треба да имају разумевања, ипак је он помогао целом свету. Много ми је жао", поручила је ова Београђанка.

Ако остане у Мелбурну, Ђоковић на терену у понедељак

Aко остане у Мелбурну, меч првог кола Аустралијан опена Ђоковиће ће играти у понедељак.

Организатори су саопштили су да ће се првог дана турнира играти "горња половина" жреба, у којој је први носилац Ђоковић.

Жребом је одлучено да се Ђоковић у првом колу састаје са Миомиром Кецмановићем, а да ли ће играти на првом грен слему сезоне биће познато у недељу, након одлуке Федералног суда.

EUR/RSD 117.0731
Најновије вести