Ненад Периш судио Србији против Грчке у полуфиналу Светског првенства: Сви су се изненадили кад су га видели

Ватерполисти Србије играли су полуфинале Светског првенства, где им је ривал била екипа Грчке која је, на крају, славила резултатом 13:7! Овај дуел доносио је загарантовану медаљу, што би за подмлађену екипу Србије био невероватан успех, јер Делфинима нико није давао велике шансе пре старта турнира.
9
Фото: Printscreen /YouTube/RTS

Улог је био огроман, јер је победник добијао и визу за Олимпијске игре, пошто ће само финалисти осигурати такмичење у Паризу наредне године.

Занимљиво је и да је дуел судио Србима добро познато лице. У питању је Ненад Периш, међународни ватерполо судија, кога сви у Србији добро памте.

Нажалост, Периша памтимо по трагедији коју је доживео његов син Матеј Периш, који је нестао у Београду 30. децембра 2021. године. После неколико месеци потраге, његово тело пронађено је у Дунаву код Ада Хује, а испоставило се да се удавио након што је скочио у хладну Саву код Бетон хале.

Његов отац је месецима после тога био у Београду у потрази за сином, читава Србија се молила за његовог сина и покушавали су да му помогну, али је нажалост на крају потрага завршена са трагичним исходом.

Свакако, Ненад је увек о Србији и Србима причао лепо и остао је у лепом сећању свима.

(Telegraf)

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести