ПОЧИЊЕ ТАКМИЧЕЊЕ У СУПЕРЛИГИ СРБИЈЕ ЗА ВАТЕРПОЛИСТЕ Војводина дочекује Шабац

Такмичење у Суперлиги Србије за ватерполисте почиње овог викенда. Због згуснутог календара такмичења репрезентације, односно Европског и Светског првенства, које ће се играти у јануару у Нетањи, односно у фебруару у Дохи, надметање ће ове сезоне изгледати другачије.
1
Фото: Ватерполисти Војводине сезону почињу у измењеном саставу, фото: Ф. Бакић

Екипе ће бити подељене у две групе и лигашки део биће одигран по једноструком бод систему (пет кола), где ће сви одиграти међусобне утакмице у групи. После тога ће бити формиране групе од 1. до 6, односно од 7. до 12. места. Сви клубови у групи преносе међусобне резултате из лигашког дела и у новој групи ће играти утакмице у којима ће заменити домаћинства. С клубовима из друге групе ће се играти двокружно. После тога ће уследити плеј-оф.

Ватерполисти Војводине играће у А групи, а у првом колу дочекују фаворизовану екипу Шапца. Новосађани ће у новој сезони наступати с измењеном екипом у односу на прошлу сезону. У саставу ће бити млади играчи, а предводиће их искусни Урош Клаинић, који се из Француске вратио у клуб у ком је поникао.

- Наш циљ ове сезоне је да изборимо опстанак у Суперлиги Србије. Пошто имамо младу екипу, очекујем да ће бити осцилација у игри, а трудићемо се да у свакој утакмици пружимо максимум. Припремне утакмице пред почетак сезоне показале су нам да можемо да парирамо и јачим тимовима. Тако ћемо приступити и дуелу са Шапцем - рекао је Јован Поповић, тренер Војводине.

Новосађани су са Шапчанима током припрема за нову сезону одиграли две тренинг утакмице.

- Они су озбиљан састав и добро су покривени на свакој позицији. Фаворити су у овој утакмици, али нећемо се унапред предавати и сигурно ћемо им показати зубе. Колико ћемо успети да им парирамо, видећемо на утакмици, јер понављам тим је веома млад и све је могуће - закључио је Поповић.

Утакмица између Војводине и Шапца игра се сутра од 19 часова, у базену Слана бара.

Г. Маленовић

Распоред

Сутра

А група: Стари град – Пролетер (11.45), Војводина – Шабац (19), Нови Београд – Партизан (19.30)

Б група: Црвена звезда – Вукови (20), Наис – Раднички (20), Таш – Валас (20.45)

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести