Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vojvodina spremna za rovovsku borbu sa Proleterom

15.12.2018. 09:48 09:50
Piše:
Izvor: J. Grlić

NOVI SAD: U poslednjoj rundi jesenjeg dela sezone fudbalske Superlige, danas se na stadionu “Karađorđe” igra utakmica između gradskih rivala Vojvodine i Proletera.

Reč je o susretu rivala koji se jako dobro poznaju, pa se očekuje zanimljiv i neizvestan okršaj, u kojem će oba tima pokušati da stignu do tri boda. Letos su, u prvom odmeravanju snaga, više uspeha imali crveno-beli, koji su slavili golom Vinsenta Ezea (1:0), ali su svoje prilike imali i Slanobarci. Današnji duel pred, verujemo, značajnijim brojem gledalaca na tribinama odlučiće i o tome ko će na zimsku pauzu otići sa sedme, a ko sa osme pozicije na tabeli. Uz borbu za prestiž, biće, dakle, obostrano izraženih motiva da se pobedi i da navijači jedne od ekipa na odmor odu zadovoljniji.

- Ostala je još jedna utakmica pre odlaska na zimsku pauzu - rekao je Radovan Krivokapić, vd šefa stručnog štaba Vojvodine. - Želimo da pobedom obradujemo navijače i koliko-toliko popravimo sliku o sebi u jesenjoj polusezoni. Odlično poznajemotim Proletera i među nama nema tajni. Puno je naših igrača nastupalo na Slanoj bari, a Proleteru  je, opet, veći broj fudbalera koji su prošli školu Vojvodine. Motiva će na obe strane biti napretek, a činjenica da je reč o vojvođanskom i gradskom derbiju uticaće na naboj i tenziju na terenu. Verujem da će svi akteri utakmice biti na nivou derbija, očekujem to od igrača, trenera, navijača i sudija.

Očekuju se snežne padavine, što će, uz loše stanje terena, biti veliki problem za igrače.


Kadrovski problemi

Voša ima kadrovskih problema, pa je zanimljivo za koju će se startnu postavu Krivokapić opredeliti. Ona bi, sudeći po treninzima, mogla da izgleda i ovako: Rockov - Lazarević, Graovac, Saničanin, Antić - Đurić, Milojević - Gojkov (Đuričin), Nešković, Eze - Gajić.


- Teško je očekivati lep fudbal i zbog vremenskih uslova i zbog stanja terena. Spremamo se za pravu rovosku bitku, a verujem da slično razmišljaju i u Proleteru, pošto žele da se dokažu. Budite sigurni u to da će naša želja biti veća od protivnikove i da ćemo, ma koliko oni da budu spremni, mi biti još spremniji. Imamo obavezu prema grbu kluba koji predstavljamo i želimo da jesen okončamo u ritmu u kojem smo igrali na poslednje tri utakmice. Nije važno da igramo lepo, već da pružimo sve od sebe i da pobedimo i da na pauzu odemo u lepom raspoloženju.

Krivokapić neće moći zbog kartona da računa na  Damira Zlomislića, a više igrača je povređeno.


Ima vremena za razgovor

Da li će Radovan Krivokapić i na proleće predvoditi ekipu bilo je jedno do novinarskih pitanja.

- Još uvek ništa nismo precizirali i to na moju inicijativu. Ne želim da se igrači time opterećuju, već da prvo završe jesenji deo takmičenja kako treba. Onda će na red doći i razgovori o mojoj trenerskoj budućnosti – odgovorio je Krivokapić.


- Već je postala nekakva tradicija da imamo problema sa povredma igrača, pa je tako i ovog puta. Pored Zlomislića i od ranije povređenih igrača, sada im se pridružio i ozleđeni Aranđel Stojković, koji neće danas nastupiti. Bez obzira na sve, oni koji budu dobili priliku imaće obavezu da pruže maksimum i završe prvi deo sezone pobednički – poručio je Krivokapić.

Utakmica Vojvodina - Proleter počinje u 15 časova, a glavni sudija biće Petar Piper iz Čačka. Ulaznice će se prodavati po ceni od 300 dinara (Zapad) i 100 dinara (Sever), dok je istočna tribina i dalje zatvorena.

A. Predojević


Radojičić: Prava fudbalska poslastica

Nakon remija sa Čukaričkim  i solidne igre,  pogotovo u drugom poluvremenu,ekipu sa novosadske Slane bare, najprijatnijeg iznenađenja superligaškog karavana, očekuje gradski derbi.Strateg Proletera Dragan Radojičić veruje da mogu na “Karađorđu” do povoljnog rezultata.

- Na kraju uspešne godine, očekuje nas jedna od najtežih utakmica, ali za gledaoce, ubeđen sam, baš prava fudbalska poslastica.Posebno teška zbog nadahnutog rivala i ovih vremenskih neuslova.Ne sumnjam da će moji igrači dati maksimum, prikazati kvalitetnu partiju i stići do povoljnog rezultata.Izbili smo u orbitu srpskog fudbala i tokom jeseni stalno bili među osam  ekipa. Predstoji nam da u utakmici sa Vojvodinom stavimo pečat i potvrdimo epitete najprijatnijeg iznenađenja – kaže Radojičić.

Za stratege gradskog derbija, Krivokapića i Radojičića, nema većih nepoznanica.


Čović: Samo pobeda

Po rečima kapitena i najboljeg strelca Proletera Nemanje Čovića, svi u klubu žarko žele da se revanširaju Voši  za prethodni poraz.

- U utakmicu ulazimo  čistih glava, maksimalno koncentrisani i  spremni da senapadačkom igrom, koja nas je krasila tokom jeseni, revanširamo za prethodni minimalac.Nemamo šta da krijemo, interesuju nas samo tri boda – jasan je Čović, nekada uspešan igrač Vojvodine.


-  Ubacivanje mladih i talentovanih igrača u ekipu donela je Voši osveženje. Činjenica da su dosta naši fudbalera  nekada nosili dres Vojvodine je motiv više, prilika da se pokažu u najlepšem svetlu. Dobro smo izanalizirali rivala, sve sam preneo igračima, koji će, verujem, ostaviti srce na terenu. Učinićemo sve što je u našoj moći da dođemo do pobede koju smo u prošlom meču zaslužili. Ovu priliku nećemo propustiti. Ubeđen sam da imamo kvaliteta i motiva za revanš.

Na megdan komšijama izaći će najspremniji.

-  U glavi imam 95 posto tima, za onih pet odlučiću se pred sam početak utakmice. Naravno da će deo toga zavisiti i od vremenskih prilika i od terena, koji će biti prepreka za oba sastava da pokažu sve svoje najbolje.U jedno sam  siguran, Proleter će pružiti maksimum, a dali će to biti dovoljno za trijumf ostaje da se vidi – poručio je Radojičić.

M. Popović

Autor:
Pošaljite komentar