Јовановић: Предлоге о КиМ може да даје само САНУ, не појединац

БЕОГРАД: Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је данас да председник САНУ Владимир Костић није, како је рекао, "властан" да даје предоге о решавању питања Косова и Метохије, већ да меродаван може бити став само САНУ као институције, саопштено је из ДСС-а.
m
Фото: Youtube Printscreen

"Не мислим да је председник САНУ, ма ко био, властан да износи личне ставове. Меродаван може бити само став САНУ као такве", рекао је Јовановић за портал нова.рс.

Председник ДСС-а је казао да је "господин Костић неуролог" и да не види шта га посебно квалификује да износи свој суд о том проблему.

"Осим ако то не чини као обичан грађанин. А у том случају, не мислим да завређује да се том суду даје нека посебна, специфична тежина у односу на суд било ког другог грађанина ове земље", напоменуо је Јовановић.

Костић се у свом плану од шест тачака заложио за заштиту Срба и српских манастира на КиМ, али је рекао да се решење статуса не може одлагати и да статус кво не одговара Београду, као и да најважније за Србију мора бити прикључење Европској унији.

EUR/RSD 117.0672
Најновије вести