Председник Вучић стигао у Њујорк

ЊУЈОРК:Председник Србије Александар Вучић стигао је у Њујорк, где ће 23. маја присуствовати седници Генералне скупштине УН на којој ће се разматрати предлог резолуције о Сребреници.
vucic
Фото: Дневник/ Филип Бакић

У делегацији са председником Вучићем је и министар спољних послова Марко Ђурић.

Пред полазак у Њујорку и учешће на заседању Генералне скупштине УН, председник Вучић је јутрос у Храму Светог Светог Саве на Врачару присуствовао служби коју је служио патријарх српски Порфирије.

"Идем у Њујорк да се борим свом снагом и срцем за будућност наше земље", поручио је Вучић уочи пута. Вучић је навео да је пред пут у Њујорк затражио благослов од патријарха Порфирија и помолио се Богу у светињи - храму Светог Саве у Београду.

"Силни су они који су против нас, али Србија је наша највећа светиња. Много је лажи, али је истина једна и вечна. Наша тробојка ће се поносно вијорити у Њујорку, а под њеним окриљем ће нову енергију у залагању за праведнији свет наћи све слободарске земље, све нације које се боре за достојанство и правду, која је дуго била обесмишљавана и понижавана. Живела Србија!", написао је Вучић на Инстаграм налогу ''buducnostsrbijeav''.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести