Скупштина Србије: Сутра наставак расправе о законима о Војводини

БЕОГРАД:  Скупштина Србије завршила је данас рад, а расправу о Предлогу закона о финансирању Војводине и Предлогу резолуције у Војводини, који су поднели посланици Лиге социјалдемократа Војводине, наставиће сутра.
skupstina srbije
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

Влада Србије одбила је оба предложена решења, а надлежни скуштински одбор је оценио да је резолуција неуставна.Председник ЛСВ Ненад Чанак је рекао да предложеним решењима нико не пориче неодвојивост Војводине од Србије, као и да Војводина не може бити независна држава.

Чанак је казао и да би Србија, усвајањем Закона о финансирању Војводине, изашла из неправног и антиуставног положаја у коме се налази у односу на Војводину с обзиром да, према Уставу, буџет Војводине износе седам одсто републичког буџета и то је требало уредити до 2008.године.

Подршку закону о финансирању Војводине једино су данас најавили посланици Савеза Војвођанских Мађара (СВМ), док су СНС, СПС и СРС рекли да је предлог неприхватљив и да неће гласати за њега.

Посланици из Савеза за Србију, као и поједини самостални посланици наставили су бојкот Скупштине Србије и нису присуствовали пленумској расправи.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести