Душан Гојић нови председник Бициклистичког савеза Србије: Време за помирење у нашем спорту

Бициклистички савез Србије (БСС) на Изборној Скупштини која је одржана у уторак у Шиду изабрао је Душана Гојића за новог председника.
с
Фото: БСС

После дужег времена учешће у раду Скупштине узели су сви чланови БСС и својим конструктивним учешћем и уважавањем свих присутних, изабрано је ново руководство на челу са Душаном  Гојићем.

Душан Гојић рођен је у Шиду 20. августа 1973. године и дуги низ година се бавио такмичарским бициклизмом. С обзиром да тада није постојао клуб у Шиду прво је наступао за БК Војводина из Новог Сада, а затим за београдски Чукарички.

У том периоду наступао је и за репрезентацију Југославије и добијао понуду за одлазак у иностранство. Остао је Шиду  по завршетку такмичарске каријере, формирао је бициклистички клуб и почео да ради са младима.

БК Шид је за кратко време под руководством Душана Гојића врло брзо постао један од најјачих клубова у Србији и такмичари су освајали медаље на државним првенствима и тркама Купа Србије, као и на великом броју међународних трка у друмском и планинском бициклизму.

Немерљив допринос такмичарки БК Шид је и у испуњењу женске норме за наступ на Олимписким играма у Паризу 2024. године. Паралелно са вођењем клуба организовао је велики број домаћих и међународних трка како у Шиду тако и у целој Србији. Један је од главних организатора међународне Трке Кроз Србију, Београд - Бања Лука и великог броја других трка.

На свим тркама у организацији Гојића и БК Шид а пре свега у Шиду редовни учесници су и такмичари из окружења и то из Хрватске, Мађарске, Бугарске, Босне и Херцеговине, Македоније и других земаља.

– Мој избор за председника не значи победу само веће групе чланова, то је победа свих нас у бициклистичком спорту. Ја ћу се трудити да у свом раду и у својим тимовима нађем  места за све који желе да се укључе и могу да допринесу бољем напретку. Желим да дође време помирења у бициклистичком спорту и да сви заједнички смогнемо снагу за боље сутра – рекао је нови председник Гојић и додао: – Тренутно главна обавеза нам је да створимо услове да се наши учесници Олимпијских игара у Паризу припреме на најбољи начин и после дужег времена нас обрадују добрим резултатима. Да обезбедимо довољна средства за реализацију редовног програма као и додатна средства за организацију наших највећих међународних трка, Трку кроз Србију, Београд-Бањалука и Гран фондо Новог Сада – истакао је Гојић.

Наравно није заборављен ни допринос досадашњег руководства које је утрло пут до Олимпијских игара у Паризу.

– Користим прилику да се захвалим досадашњем председнику Радомиру Павловићу и његовом тиму, на изузетном раду и подизању нивоа бициклистичког спорта у Србији и региону – изјавио је Душан Гојић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести