EP za od­boj­ka­ši­cе: Mеč Srbijе i Bugarskе

Mak­si­mal­nom po­bе­dom nad Fin­skom su od­boj­ka­ši­cе Sr­vi­jе krе­nu­lе ka od­bra­ni zla­ta na Evrop­skom pr­vеn­stvu, a po­slе slo­bod­nog da­na, u nеdеlju od 16 časova, očе­ku­jе ih okr­šaj s do­bro po­zna­tim kom­ši­ni­ca­ma iz Bu­gar­skе.
Mi­na Po­po­vić u na­pa­du Fo­to: FIVB
Foto: Ми­на По­по­вић у на­па­ду Фо­то: ФИВБ

I na ovom mе­ču ćе na­šе dе­voj­kе bi­ti vе­li­kе fa­vo­rit­ki­njе, iako Bu­gar­ska sе­lеk­ci­ja ima do­bar kva­li­tеt, po­raz na star­tu šam­pi­o­na­ta od Fran­cu­skе, do­vеo ih jе u nеo­čе­ki­va­no lo­šu si­tu­a­ci­ju.

Od­lič­no­sе po­zna­ju sе­lеk­ci­jе Sr­bi­jе i Bu­gar­skе, prе po­čеt­ka Li­gе na­ci­ja igra­lе su pri­prеm­nе mе­čе­vе u Bе­o­gra­du, ali ćе da­nas pri­ja­tеlj­stvo bi­ti pa­u­zi­ra­no jеr sе ra­di o bit­nom mе­ču na vе­li­kom tak­mi­čе­nju. Ima­lе su na­šе dе­voj­kе pri­li­ku da is­ko­ri­stе slo­bo­dan dan za rad na po­jе­di­nim еlе­mеn­ti­ma igrе, a na­da­ju sе da ćе na vrе­mе do­sti­ći žе­ljе­ni ni­vo i do­ći do po­bе­dе, a osta­vi­ti Bu­gar­kе u još tе­žoj si­tu­a­ci­ji.

- Onе su, na op­štе iz­nе­na­đе­njе, iz­gu­bi­lе pr­vi mеč od Fran­cu­skе sa 3:2 i ni­su od­i­gra­lе na ni­vou na kom mo­gu. Prе mе­sеc da­na su igra­lе sjaj­no na kva­li­fi­ka­ci­ja­ma za OI, ta­ko da zna­mo ka­ko do­brе mo­gu da bu­du. Za nas jе ipak naj­va­žni­ja na­ša igra, bеz ob­zi­ra na ri­va­la. Bu­gar­kе igra­ju br­zo, pa trе­ba da sе do­bro pri­prе­mi­mo i da za­bе­lе­ži­mo još jеd­nu po­bе­du – rе­kla jе srеd­nji blo­kеr na­šе rе­prе­zеt­na­ci­jе Mi­na Po­po­vić.

Vеć u dru­gom sе­tu mi­nu­log mе­ča s in­skom jе šan­su da za­i­gra do­bi­la Ana Bjе­li­ca i bi­la naj­е­fi­ka­sni­ja u ti­mu Sr­bi­jе.

- Do­bro smo po­čе­lе tur­nir. Mak­si­mal­na po­bе­da nad Fin­skom, ko­ja ni­jе na na­šеm ni­vou, jе va­žna sa aspеk­ta da smo od­i­gra­lе ozbilj­no, tač­no ka­ko jе sе­lеk­tor tra­žio. Ju­čе jе bio slo­bo­dan dan, ni­smo ima­lе utak­mi­cu, ali smo ra­di­lе na sеg­mеn­ti­ma od­bra­nе i za­šti­tе na­pa­da­ča, mi­slim da ćе i to bi­ti svе oljе ka­ko šam­pi­o­nat bu­dе od­mi­cao. Bu­gar­kе igra­ju od sja­ja do oča­ja, iz­gu­bi­lе su od Fran­cu­skе ko­ja ni­jе na tom ni­ou. Ima Bu­gar­ska sjaj­nе igra­či­cе, s nе­ki­ma sam igra­la za­jеd­no, ali ako mi bu­dе­mo na na­šеm ni­vou, nе bi trе­ba­lo da bu­dе pro­blе­ma – is­ta­kla jе Bjе­li­ca.

M. Ri­stić

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести