DESERT KOJI OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ! Vajkrem kolač sa čokoladom i vanilom je savršen spoj ukusa
Savršeno spojeni kakao, vajkrem i čokolada daju dezert koji bi se bez stida mogao naći u vitrini bilo koje evropske poslastičarnice.
Sastojci za biskvit:
• 4 jaja
• 4 kašike šećera
• 4 kašike mleka
• 4 kašike brašna
• 2 kašike kakaa
• 1 prašak za pecivo
Priprema biskvita:
• Umutite jaja i šećer dok ne dobijete penastu smesu.
• Dodajte mleko, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sve lepo sjedinite.
• Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C oko 20-25 minuta (u zavisnosti od vaše rerne).
• Kada je biskvit gotov, prelijte ga sa 200 ml čokoladnog mleka dok je još topao.
Sastojci za fil:
• 500 ml pavlake za šlag
• 200 g vajkrema (ili sličnog krem sira)
• 4 kašike šećera u prahu
• 2 kesice šlag kreme od vanile
• 200 ml mleka
Priprema fila:
• Umutite pavlaku za šlag
• Vajkrem izmiksajte sa šećerom u prahu
• U posebnoj posudi umutite šlag kremu od vanile sa mlekom
• Sve tri smjese sjedinite i dobro izmiksajte dok ne dobijete gladak fil
Glazura:
• 400 ml pavlake za kuhanje
• 100 g čokolade
• Zagrejte slatko vrhnje do vrenja, zatim dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi.
• Ostavite glazuru da se prohladi, a zatim je prelijte preko fila na kolaču.