Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DESERT KOJI OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ! Vajkrem kolač sa čokoladom i vanilom je savršen spoj ukusa

28.10.2025. 19:20 19:26
Piše:
Izvor:
stil.kurir/Dnevnik
da
Foto: youtube prinstcrin/ Samrina Kuhinja

Savršeno spojeni kakao, vajkrem i čokolada daju dezert koji bi se bez stida mogao naći u vitrini bilo koje evropske poslastičarnice.

Sastojci za biskvit:

           4 jaja

           4 kašike šećera

           4 kašike mleka

           4 kašike brašna

           2 kašike kakaa

           1 prašak za pecivo

Priprema biskvita:

           Umutite jaja i šećer dok ne dobijete penastu smesu.

           Dodajte mleko, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sve lepo sjedinite.

           Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C oko 20-25 minuta (u zavisnosti od vaše rerne).

           Kada je biskvit gotov, prelijte ga sa 200 ml čokoladnog mleka dok je još topao.

Sastojci za fil:

           500 ml pavlake za šlag

           200 g vajkrema (ili sličnog krem sira)

           4 kašike šećera u prahu

           2 kesice šlag kreme od vanile

           200 ml mleka

Priprema fila:

           Umutite pavlaku za šlag

           Vajkrem izmiksajte sa šećerom u prahu

           U posebnoj posudi umutite šlag kremu od vanile sa mlekom

           Sve tri smjese sjedinite i dobro izmiksajte dok ne dobijete gladak fil

Glazura:

           400 ml pavlake za kuhanje

           100 g čokolade

           Zagrejte slatko vrhnje do vrenja, zatim dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi.

           Ostavite glazuru da se prohladi, a zatim je prelijte preko fila na kolaču.

 

Izvor:
stil.kurir/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar