DOMAĆI SLADOLED OD BRESKVE KOJI ĆE VAS PODSETITI NA LETO IZ DETINJSTVA Bolji je od svakog kupovnog
Leto bez sladoleda? Nemoguća misija! Ali umesto da trčite do prodavnice, napravite neodoljivu, kremastu varijantu od svežih breskvi kod kuće.
Bez aparata, bez dodatih veštačkih sastojaka, samo čista voćna magija!
Sastojci za domaći sladoled od breskve:
250 g pirea od breskve (od dobro zrelih, sočnih plodova)
4 žumanaca
120 g šećera
Rendana korica jednog limuna
250 g nezaslađene slatke pavlake (poželjno ona koja se koristi za šlag)
Kako se pravi:
Oljuštite breskve, izvadite koštice i izblendirajte ih do potpuno glatke smese.
U većoj činiji penasto umutite žumanca sa šećerom, pa ubacite i svežu limunovu koricu za dašak osvežavajuće arome.
U žumanca polako dodajte pure od breskve, pa na kraju pažljivo umešajte i pavlaku. Sve mešajte laganim pokretima, da masa ostane penasta i vazdušasta.
Sipajte smesu u plastičnu ili metalnu posudu i stavite u zamrzivač. Na svakih 90 minuta izvadite sladoled i dobro ga promešajte ručnom žicom ili viljuškom – to je ključ za glatku, kremastu teksturu bez ledenih kristala. Ponovite mešanje 3 do 4 puta tokom smrzavanja.