ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД БРЕСКВЕ КОЈИ ЋЕ ВАС ПОДСЕТИТИ НА ЛЕТО ИЗ ДЕТИЊСТВА Бољи је од сваког куповног
Лето без сладоледа? Немогућа мисија! Али уместо да трчите до продавнице, направите неодољиву, кремасту варијанту од свежих брескви код куће.
Без апарата, без додатих вештачких састојака, само чиста воћна магија!
Састојци за домаћи сладолед од брескве:
250 г пиреа од брескве (од добро зрелих, сочних плодова)
4 жуманаца
120 г шећера
Рендана корица једног лимуна
250 г незаслађене слатке павлаке (пожељно она која се користи за шлаг)
Како се прави:
Ољуштите брескве, извадите коштице и изблендирајте их до потпуно глатке смесе.
У већој чинији пенасто умутите жуманца са шећером, па убаците и свежу лимунову корицу за дашак освежавајуће ароме.
У жуманца полако додајте пуре од брескве, па на крају пажљиво умешајте и павлаку. Све мешајте лаганим покретима, да маса остане пенаста и ваздушаста.
Сипајте смесу у пластичну или металну посуду и ставите у замрзивач. На сваких 90 минута извадите сладолед и добро га промешајте ручном жицом или виљушком – то је кључ за глатку, кремасту текстуру без ледених кристала. Поновите мешање 3 до 4 пута током смрзавања.