Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ručak, večera, užina ili prilog

JEDNO PILE, A ČETIRI JELA Kuvajte domaćinski i obradujte najbliže PRAKTIČNO i BEZ VIŠKA „DELOVA“ Bacite pogled na RECEPTE, baš su jednostavni

11.06.2025. 16:51 16:59
Piše:
Izvor:
Stil Kurir
храна
Foto: Pexels.com, ilustracija

Evo praktičnog i domaćinskog načina kako da od jednog celog pileta pripremiš četiri različita jela, bez rasipanja, a da sve bude ukusno i raznovrsno.

Kako od jednog pileta napraviti 4 jela

Prvo – Pravilno istranžiraj pile
 

Isecite pile na sledeće delove:
2 bataka i karabataka
2 krilca
2 bela mesa (filei)
Leđa, kožu, vrat, rebra i ostale sitne delove sačuvajte za supu

Jelo 1: Domaća pileća supa
 

Potrebno:
Leđa, vrat, kožica, sitni kosturi i krilca
Šargarepa, peršun, paškanat, celer
So, biber, peršunov list
Nudle, rezanci ili griz knedle (po želji)

Od jednog pileta možete napraviti:

Supu za početak ručka
Pečeno meso sa krompirom
Paprikaš uz prilog
Laganu salatu za večeru
 

Priprema:
U veliki lonac stavite delove pileta za supu i sipajte vodu. Dodajte očišćeno povrće i kuvajte na tihoj vatri 1,5–2 sata.

Na kraju procedite, dodajte rezance i peršun. Odlična, topla supa za celu porodicu!

Jelo 2: Pečeni bataci i karabataci sa krompirom
 

Potrebno:

2 bataka i karabataka
Krompir
Ulje, so, biber, suvi začin, paprika, ruzmarin
 

Priprema:

Meso začinite po ukusu i ostavite 30 min da upije. U pleh složite batake i krompir na kriške, sve prelijte uljem i malo vode. Pecite u rerni na 200°C oko 1h dok ne porumeni.

Jelo 3: Pileći paprikaš sa belim mesom
 

Potrebno:
 

2 fileta belog mesa
1 glavica luka
1 paprika, 1 paradajz (ili kašika pirea)
Mlevena paprika, so, biber, peršun
1 kašika brašna
Testenina ili pire za prilog
 

Priprema:

Meso isecite na kockice. Luk propržite, dodajte papriku i paradajz. Dodajte meso, posolite, pobiberite, dodajte papriku i malo vode.

Kuvajte 25–30 min, na kraju umešajte kašiku brašna razmućenu u malo vode za gustoću. Služite uz testeninu ili pire.

Jelo 4: Pileća salata za večeru ili užinu
 

Potrebno:
 

Ostatak belog mesa (ako ostane iz paprikaša) ili malo iseckane piletine iz supe
Kuvano jaje, kukuruz, kiseli krastavci, pavlaka ili majonez
So, biber
Priprema:

Iseckajte meso, dodajte kuvano jaje, krastavce, kukuruz. Začinite i pomešajte s kašikom pavlake ili majoneza. Poslužite uz tost ili kao punjenje za tortilje, piše Stil.


 

Izvor:
Stil Kurir
Piše:
Pošaljite komentar