clear sky
19°C
12.06.2025.
Нови Сад
eur
117.2131
usd
101.7917
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Ручак, вечера, ужина или прилог

ЈЕДНО ПИЛЕ, А ЧЕТИРИ ЈЕЛА Кувајте домаћински и обрадујте најближе ПРАКТИЧНО и БЕЗ ВИШКА „ДЕЛОВА“ Баците поглед на РЕЦЕПТЕ, баш су једноставни

11.06.2025. 16:51 16:59
Пише:
Извор:
Стил Курир
храна
Фото: Pexels.com, ilustracija

Ево практичног и домаћинског начина како да од једног целог пилета припремиш четири различита јела, без расипања, а да све буде укусно и разноврсно.

Како од једног пилета направити 4 јела

Прво – Правилно истранжирај пиле
 

Исеците пиле на следеће делове:
2 батака и карабатака
2 крилца
2 бела меса (филеи)
Леђа, кожу, врат, ребра и остале ситне делове сачувајте за супу

Јело 1: Домаћа пилећа супа
 

Потребно:
Леђа, врат, кожица, ситни костури и крилца
Шаргарепа, першун, пашканат, целер
Со, бибер, першунов лист
Нудле, резанци или гриз кнедле (по жељи)

Од једног пилета можете направити:

Супу за почетак ручка
Печено месо са кромпиром
Паприкаш уз прилог
Лагану салату за вечеру
 

Припрема:
У велики лонац ставите делове пилета за супу и сипајте воду. Додајте очишћено поврће и кувајте на тихој ватри 1,5–2 сата.

На крају процедите, додајте резанце и першун. Одлична, топла супа за целу породицу!

Јело 2: Печени батаци и карабатаци са кромпиром
 

Потребно:

2 батака и карабатака
Кромпир
Уље, со, бибер, суви зачин, паприка, рузмарин
 

Припрема:

Месо зачините по укусу и оставите 30 мин да упије. У плех сложите батаке и кромпир на кришке, све прелијте уљем и мало воде. Пеците у рерни на 200°Ц око 1х док не порумени.

Јело 3: Пилећи паприкаш са белим месом
 

Потребно:
 

2 филета белог меса
1 главица лука
1 паприка, 1 парадајз (или кашика пиреа)
Млевена паприка, со, бибер, першун
1 кашика брашна
Тестенина или пире за прилог
 

Припрема:

Месо исеците на коцкице. Лук пропржите, додајте паприку и парадајз. Додајте месо, посолите, побиберите, додајте паприку и мало воде.

Кувајте 25–30 мин, на крају умешајте кашику брашна размућену у мало воде за густоћу. Служите уз тестенину или пире.

Јело 4: Пилећа салата за вечеру или ужину
 

Потребно:
 

Остатак белог меса (ако остане из паприкаша) или мало исецкане пилетине из супе
Кувано јаје, кукуруз, кисели краставци, павлака или мајонез
Со, бибер
Припрема:

Исецкајте месо, додајте кувано јаје, краставце, кукуруз. Зачините и помешајте с кашиком павлаке или мајонеза. Послужите уз тост или као пуњење за тортиље, пише Стил.


 

Извор:
Стил Курир
Пише:
Пошаљите коментар