Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kad nećete da palite šporet

JEDNOSTAVNO, LAGANO I UKUSNO! Ovih 7 ručkova su idealni za sve koji ne žele da se “kuvaju” satima

03.06.2025. 16:04 16:18
Piše:
Izvor:
stil.kurir.rs
салата
Foto: Pixabay.com / ilustracija

Pred vama su recepti koji se spremaju brzo, ne goje i jako su lagani za probavu

1. Hladna pasta salata sa tunjevinom

Sastojci:

           200 g integralne testenine

           1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku

           1 krastavac

           10 čeri paradajza

           Masline po želji

           Maslinovo ulje, limunov sok, so i biber

салата
Foto: Pixabay.com / ilustracija

Priprema: Skuvaj testeninu, ohladi je. Pomešaj sa ostalim seckanim sastojcima i začini. Čuvaj u frižideru pre serviranja.

2. Grilovana piletina sa salatom od rukole i paradajza

Sastojci:

           2 pileća fileta

           Maslinovo ulje, so, biber, limun

           Rukola, paradajz, mladi luk

Priprema: Piletinu ispeci na roštilj tiganju, začini. Napravi salatu od povrća, začini maslinovim uljem i limunovim sokom. Serviraj uz piletinu.

3. Povrtni rižoto sa tikvicama

Sastojci:

           1 šolja pirinča

           1 tikvica

           1 šargarepa

           Malo luka i belog luka

           Maslinovo ulje, so, biber

салата
Foto: Pixabay.com / ilustracija

Priprema: Dinstajte luk i povrće, dodajte pirinač i nalijte toplom vodom. Kada voda ispari, dodajte začine po ukusu i poslužite. 

4. Grčka salata sa fetom

Sastojci:

           Paradajz, krastavac, crveni luk

           Masline, feta sir

           Maslinovo ulje, origano

Priprema: Sve sastojke iseckajte, začinite i ostavite malo u frižideru da se ohladi pre serviranja. 

5. Omlet sa povrćem i sirom

Sastojci:

           3 jaja

           Paprika, tikvica, crveni luk

           Malo rendanog sira

           Maslinovo ulje, so, biber

салата
Foto: Pixabay.com / ilustracija

Priprema: Umutiti jaja, propržiti povrće, preko dodati sir i jaja. Poklopiti i peći na laganoj vatri. 

6. Hladna supa od krastavca i jogurta (tarator)

Sastojci:

           2 krastavca

           500 ml jogurta

           1 čen belog luka

           Kopar, maslinovo ulje, so

Priprema: Narendaj krastavac, dodaj jogurt, izgnječen beli luk, kopar i maslinovo ulje. Hladno poslužiti.

7. Pečena paprika punjena sirom

Sastojci:

           4 crvene paprike (babure)

           200 g mladog sira ili feta sira

           2 kašike pavlake

           Peršun, so, biber

           Priprema: Ispuni paprike smesom sira i pavlake, začini. Zapeći u rerni 20 minuta na 200°C.

Stil

Izvor:
stil.kurir.rs
Piše:
Pošaljite komentar