Кад нећете да палите шпорет
ЈЕДНОСТАВНО, ЛАГАНО И УКУСНО! Ових 7 ручкова су идеални за све који не желе да се “кувају” сатима
Пред вама су рецепти који се спремају брзо, не гоје и јако су лагани за пробаву
1. Хладна паста салата са туњевином
Састојци:
• 200 г интегралне тестенине
• 1 конзерва туњевине у сопственом соку
• 1 краставац
• 10 чери парадајза
• Маслине по жељи
• Маслиново уље, лимунов сок, со и бибер
Припрема: Скувај тестенину, охлади је. Помешај са осталим сецканим састојцима и зачини. Чувај у фрижидеру пре сервирања.
2. Грилована пилетина са салатом од руколе и парадајза
Састојци:
• 2 пилећа филета
• Маслиново уље, со, бибер, лимун
• Рукола, парадајз, млади лук
Припрема: Пилетину испеци на роштиљ тигању, зачини. Направи салату од поврћа, зачини маслиновим уљем и лимуновим соком. Сервирај уз пилетину.
3. Повртни рижото са тиквицама
Састојци:
• 1 шоља пиринча
• 1 тиквица
• 1 шаргарепа
• Мало лука и белог лука
• Маслиново уље, со, бибер
Припрема: Динстајте лук и поврће, додајте пиринач и налијте топлом водом. Када вода испари, додајте зачине по укусу и послужите.
4. Грчка салата са фетом
Састојци:
• Парадајз, краставац, црвени лук
• Маслине, фета сир
• Маслиново уље, оригано
Припрема: Све састојке исецкајте, зачините и оставите мало у фрижидеру да се охлади пре сервирања.
5. Омлет са поврћем и сиром
Састојци:
• 3 јаја
• Паприка, тиквица, црвени лук
• Мало ренданог сира
• Маслиново уље, со, бибер
Припрема: Умутити јаја, пропржити поврће, преко додати сир и јаја. Поклопити и пећи на лаганој ватри.
6. Хладна супа од краставца и јогурта (таратор)
Састојци:
• 2 краставца
• 500 мл јогурта
• 1 чен белог лука
• Копар, маслиново уље, со
Припрема: Нарендај краставац, додај јогурт, изгњечен бели лук, копар и маслиново уље. Хладно послужити.
7. Печена паприка пуњена сиром
Састојци:
• 4 црвене паприке (бабуре)
• 200 г младог сира или фета сира
• 2 кашике павлаке
• Першун, со, бибер
• Припрема: Испуни паприке смесом сира и павлаке, зачини. Запећи у рерни 20 минута на 200°Ц.