Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KAJSIJE, ŠEĆER I MALO LJUBAVI! Napravite ukusan džem bez muke i znoja

26.06.2025. 18:42 18:52
Piše:
Izvor:
Trpeza.alo
da
Foto: freepik, ilustracija

Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.

Potrebno je:

           2 kg zrelih kajsija

           600 g šećera

Priprema:

Operite dobro kajsije, pa ih očistite od koštica i stavite u veću šerpu. Preko sipajte šećer i dobro promešajte. Sačekajte da džem provri, na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje. Nakon što provri, smanjite jačinu vatre i pustite da se kuva još nekih 45 minuta. Onda skinite sa vatre i sipajte ga u čiste i sterilisane tegle. Stavite tegle u zagrejanu, isključenu rernu koju ste iskjučili i ostavite ih tu dok se skroz ne ohlade.

Izvor:
Trpeza.alo
Piše:
Pošaljite komentar