КАЈСИЈЕ, ШЕЋЕР И МАЛО ЉУБАВИ! Направите укусан џем без муке и зноја
26.06.2025.
18:42
18:52
Коментари (0)
Мажите на хлеб или додајте омиљеном десерту.
Потребно је:
• 2 кг зрелих кајсија
• 600 г шећера
Припрема:
Оперите добро кајсије, па их очистите од коштица и ставите у већу шерпу. Преко сипајте шећер и добро промешајте. Сачекајте да џем проври, на средњој ватри, уз повремено мешање. Након што проври, смањите јачину ватре и пустите да се кува још неких 45 минута. Онда скините са ватре и сипајте га у чисте и стерилисане тегле. Ставите тегле у загрејану, искључену рерну коју сте искјучили и оставите их ту док се скроз не охладе.